Rīta Panorāma

Jūgendstils Rīgā. Kolekcijas desmitgade

Rīta Panorāma

Zāļu tirgus Doma laukumā

"Double Faced Eels" laiž klājā dziesmu "Viņa nedejo"

Grupa «Double Faced Eels» laidusi klajā dziesmu «Viņa nedejo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ceturtdien, 20. jūnijā, grupa “Double Faced Eels” publicē dziesmu “Viņa nedejo”, kas kopā ar Didzi Bardo un Mikusu Frišfeldu tapusi dziesmu rakstīšanas nometnē “RIGaLIVE #4”, informēja grupas pārstāvji.

“Nometnē, uzsākot darbu pie šīs dziesmas, raiti vienojāmies par dziesmas galveno varoni — “viņu, kas nedejo”, “viņu, kas ir noslēpums”,” stāstīja viens no dziesmas mūzikas un teksta autoriem Reinis Straume.

“Kopā ar Mikusu un Didzi uzbūrām šo mazliet komisko naktsdzīves ainu, kas nometnē izpelnījās komplimentus ne tikai no citiem dalībniekiem, bet arī no žūrijas. Tas bija skaidrs signāls, ka tur kaut kas ir un dziesma ir jāpabeidz. Ar “Double Faced Eels” producenta Marka (Mārtiņš Gailītis) gādīgo roku tagad esam pabeiguši šo dziesmu un nododam to plašākai publikai,” skaidroja Straume.

“Dziesmas galveno varoni, “Viņu, kas nedejo”, mēs uztveram divējādi — no vienas puses, jā, tas ir mazliet komisks tēls, kuru nav iespējams iekustināt un kas apkārtējiem neizprotamu iemeslu dēļ nedara to, kas ir pieņemts. Bet no otras puses — ar vārdiem “Nu un? Kas tev par daļu?” mēs parādām, ka tas, ka apkārtējiem liekas, ka tev jādara kaut kas tikai tāpēc, ka tas ir “normāli”, nenozīmē, ka tā ir. Tas ir arī drosmīgs tēls,” stāstīja viens no dziesmas autoriem.

Dziesma ir tapusi “RIGaLIVE” dziesmu rakstīšanas nometnes pagājušā gada rudens sesijā. “RIGaLIVE” nometnes sesijas ir pulcējušas vairākus atzītus ierakstu māksliniekus, producentus un izpildītājus, un vairākas tajā radītās dziesmas ir iekarojušas Latvijas radio topu virsotnes, tostarp repera anša un Kristīnes Pāžes “Zemes stunda” un citas.

Grupai “Double Faced Eels” vasarā paredzēti koncerti:
•    TV3 Jāņu ieskandināšanas koncertā “Gada īsākā nakts” 22. jūnijā,
•    festivālā “Ogle” 13. jūlijā,
•    festivālā “Tinte” 13. jūlijā,
•    festivālā “Summer Sound” 3. augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti