Kultūras ziņas

"Rīga Jūrmala 2020" izcels jaunos talantus

Kultūras ziņas

Latviešu fotogrāfi – kara liecinieki

Miera mūzika Ārpus laika kupolmājā

FOTO: Kupolmājā «Ārpus laika» izskanējis pirmais festivāla koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Svētdien, 3. novembrī, ar Rēzijas Kalniņas un Kaspara Zemīša uzstāšanos ir izskanējis pirmais no septiņiem festivāla “Ārpus laika” koncertiem, kurš notiek kupolmājā, meža vidū Pierīgā, paziņojumā medijiem informē organizatori.

“Ārpus laika” kupolmājā ir izskanējis pirmais no septiņiem mūzikas festivāla koncertiem. Tā atklāšana tika uzticēta Rēzijas Kalniņas un Kaspara Zemīša dzejas un mūzikas programmai ar Rudītes Losānes dzeju.

“Šī koncerta saturs trāpa tieši mērķī, ar kādu tiek veidots festivāls miera un kaislību noskaņās. Rēzijas Kalniņas emocionāli piesātinātā uzstāšanās ir tā sajūtu gamma, ko mēs vēlamies sniegt klausītājam, kurš atnācis uz  kupolmājas zāli, kur var just katru mākslinieka ieelpu un grimases niansi,” saka “Ārpus laika” saimniece Ilze Bērziņa.

Festivāla “Ārpus laika” mākslinieciskais vadītājs Jānis Ķirsis par programmas izvēli saka šādi: “Kad uzrunāju mūziķus dalībai festivālā, tos aizrāva gan unikālā vieta, gan ideja par būšanu “ārpus laika”, kas dod arī māksliniekiem lielāku brīvību, ļaujoties improvizācijai.”

Nākamajos festivāla koncertos uzstāsies Raimonds Pauls, Vestards Šimkus, Raimonds Ozols, Mārcis Auziņš, Matīss Čudars, Raimonds Macats, Jānis Ķirsis, Rūta Dūduma-Ķirse, grupa “Framest”, Daumants Kalniņš un citi mākslinieki.

“Vietas nosaukums “Ārpus laika” iezīmē to emocionālo un muzikālo virzienu, kurp šī festivāla mākslinieki vēlas aizvest savu klausītāju.

Tā būs mūzika, ko mākslinieki, kas ieraduši uzstāties lielās auditorijās, ļoti vēlas nospēlēt mazākā, intīmākā un neierastākā vidē – kaut ko personisku, interpretējošu, reaģējot uz sanākušo publiku”,

tā par plānotajiem koncertiem saka kupolmājas saimniece Ilze Bērziņa.

Koncerti:

8. decembris – Jānis Ķirsis un Rūta Dūduma-Ķirse;

14. februāris – Vestards Šimkus;

22. marts – Raimonds Ozols, Raimonds Macats un Mārcis Auzinš;

18. aprīlis – Matīsa Čudara trio;

24. maijs – Daumants Kalniņš;

13. jūnijs – Maestro Raimonds Pauls un vokālā grupa “Framest”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti