FOTO: Aizvadīts jauno izpildītāju konkursa «Ineses Galantes talanti» fināls un uzvarētāju apbalvošana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Svētdien, 14. jūnijā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisinājās klasiskās mūzikas jauno izpildītāju konkursa “Ineses Galantes talanti 2020” fināls un uzvarētāju apbalvošana.

Uz konkursa finālu tika izvirzīti kopumā 27 dalībnieki. Jau trešo gadu pēc kārtas fināla kārtu un apbalvošanas ceremoniju vadīja vokāliste Viktorija Pakalniece – 2017. gada konkursa uzvarētāja kategorijā “Vokālā māksla”, kura šogad sākusi dziedāt uz Latvijas Nacionālās operas skatuves.

Par konkursa “Ineses Galantes talanti 2020” laureātiem kategorijā “Vokālā māksla” kļuva:

  • Daniils Kuzmins (1. vieta),
  • Marianne Nobre (2. vieta),
  • Valters Gleške (3. vieta).

Kategorijā “Stīgu instrumentu spēle”:

  • Marta Aurēlija Rando (vijole, 1. vieta),
  • Pēteris Paulicāns (ģitāra, 2. vieta),
  • Kirils Švidčenko (ģitāra, 3. vieta).

Kategorijā “Taustiņinstrumentu spēle”:

  • Melissa Takanbekova (klavieres, 1. vieta),
  • Pāvels Vasiļkovs (akordeons, 2. vieta),
  • Aleksandrs Komka (klavieres, 3. vieta).

Kategorijā “Pūšaminstrumentu/sitaminstrumentu spēle”:

  • Ignatijs Triškins (Ignatii Trishkin) (saksofons, 1. vieta),
  • Sonja Misiņa (marimba, 2. vieta),
  • Mārtiņš Starostnieks (marimba, 3. vieta).

Konkursa “Ineses Galantes talanti 2020” žūrijā darbojās pieredzējuši pedagogi un profesionāli mūziķi: Toms Ostrovskis, Sergejs Jēgers, Dagnija Staķe, Andris Vecumnieks, Terēza Zīberte-Ījaba, Ainārs Šablovskis. Žūrijas priekšsēdētāja – Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere, operdziedātāja Inese Galante.

“Jau šodien mēs esam Latvijas muzikālās nākotnes liecinieki. Tos, kuri šajā neikdienišķajā laikā atrada iekšējos spēkus, nezaudēja radošo dzirksti, turpināja neatlaidīgi trenēties un gatavoties konkursa finālam, nākotnē neapšaubāmi gaida panākumi un publikas atzinība,” teica konkursa patronese Inese Galante.

Pateicoties konkursa ģenerālpartnera ''Rietumu Bankas'' labdarības fonda atbalstam, laureāti saņēma naudas balvas: 200 eiro (1. vieta), 150 eiro (2. vieta) un 100 eiro (3. vieta), kā arī mācību stipendiju 500 eiro apmērā katram laureātam. Dāvanas un naudas balvas 100 eiro apmērā saņēma arī 1. un 2.vietas ieguvēju pedagogi.

Īpašo balvu – dāvanu karti 300 eiro vērtībā no tūrisma kompānijas “Gulliver Travel" saņēma akordeonists Pāvels Vasiļkovs. Viņš uzvarēja kategorijā “Skatītāju simpātija”, konkursa vietnē par Pāvela video priekšnesumu bija nobalsojuši teju 6000 cilvēku.

Konkursa jaunais partneris – labdarības fonds “VIVAT Future” atbalstīs vairākus finālistus un palīdzēs iegādāties mūzikas instrumentus un apmaksāt meistarklases. Pretendenti tiks noteikti un apbalvoti līdz 2020. gada beigām. 

Projekta partnera – mediju holdinga “Mix Media Group” – īpašā balva piešķirta vokālistam Aleksansam Klementam, kurš saņēma uzaicinājumu piedalīties radio “Baltkom 93.9” raidījumā, kur pastāstīs par sevi, uzstāšanos konkursā un dalīsies ar saviem radošajiem plāniem.

Tāpat konkursa laureāti saņēma dāvanas no t/c “Spice”, izdevniecībām “Rīgas Viļņi” un “Dienas Žurnāli”, mākslas studijas “IZO Art” un konditorijas fabrikas “Pobeda Confectionery”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti