Nacionālajā bibliotēkā un tiešsaistē notiks konkursa «Ineses Galantes talanti» fināls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Klasiskās mūzikas jauno izpildītāju konkursa “Ineses Galantes talanti 2020” fināls un uzvarētāju apbalvošana notiks 14. jūnijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē, medijus informē konkursa rīkotāji.

Konkursa finālā iekļuva 27 dalībnieki, to vidū septiņi vokālisti, seši pretendenti kategorijā “Taustiņinstrumentu spēle”, septiņi – kategorijā “Stīgu instrumentu spēle” un seši finālisti, kas pretendē uz uzvaru kategorijā “Pūšaminstrumentu / sitaminstrumentu spēle”.

Konkursa rīkotāji atzīmē, ka finālistu vidū ir vokālisti un izpildītāji no visas Latvijas un visjaunākajam ir tikai desmit gadu.

Šogad pulcēšanās ierobežojumu dēļ konkursa organizatori – Ineses Galantes fonds un Rietumu Bankas labdarības fonds – ielūdz visus Latvijas iedzīvotājus atbalstīt finālistus un kļūt par tiešsaistes koncerta viesiem. Konkursa fināla tiešraide no Latvijas Nacionālās bibliotēkas būs skatāma visas dienas garumā. Skatīties uzstāšanos un vienlaikus atbalstīt dalībniekus, rakstot komentāru vai sūtot sveicienu, varēs konkursa oficiālajā lapā sociālajā tīklā “Facebook”.

Konkursa “Ineses Galantes talanti 2020” žūrijā darbojas pieredzējuši pedagogi un profesionāli mūziķi: konkursa patronese, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere, operdziedātāja Inese Galante; pianists, JVLMA Klavieru katedras asociētais profesors Toms Ostrovskis; kontrtenors Sergejs Jēgers; mūzikas pedagoģe un politiķe Dagnija Staķe; komponists, diriģents, JVLMA Orķestra diriģēšanas katedras vadītājs, profesors Andris Vecumnieks; Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vijolniece, JVLMA Stīgu instrumentu katedras vadītāja, asociētā profesore Terēza Zīberte-Ījaba; JVLMA Pūšamo instrumentu katedras vadītājs, saksofonists Ainārs Šablovskis. 

Pateicoties konkursa ģenerālpartnera Rietumu Bankas labdarības fonda ikgadējam atbalstam, laureāti saņems naudas balvas: 200 eiro (1.vieta), 150 eiro (2.vieta) un 100 eiro (3.vieta), kā arī mācību stipendiju 500 eiro apmērā katram laureātam. Dāvanas un naudas balvas 100 eiro apmērā saņems arī 1. un 2. vietas ieguvēju pedagogi.

Dāvanas visiem finālistiem un laureātiem ir sagatavojuši konkursa partneri: holdings “Mix Media Group”, kas piešķirs raidlaiku radio MIX FM intervijai ar konkursa uzvarētājiem, t/c “Spice”, konditorejas fabrika “Pobeda Confectionery”, izdevniecības “Rīgas Viļņi” un “Dienas Žurnāli”, mākslas studija “IZO Art”. Īpašu balvu uzvarētājam kategorijā “Skatītāju simpātija” pasniegs tūrisma kompānija “Gulliver Travel”. Sadarbojoties ar jauno partneri – labdarības fondu “VIVAT Future”, Ineses Galantes fonda komanda sniegs​ profesionālus ieteikumus un ieteiks pretendentus​ “VIVAT Future” ​piešķirtajam finanšu atbalstam un meistarklašu nodrošināšanai.

Līdztekus balvām un stipendijām uzvarētāji tradicionāli saņem iespēju piedalīties muzikālos pasākumos un koncertos, ko organizē Ineses Galantes fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti