Festivāls «Rīga Jūrmala» piedāvās pilsētvidē klausīties šovasar nenotikušo koncertu programmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lai sniegtu iespēju noklausīties festivāla "Rīga Jūrmala" 2020. gada vasarā plānotos, bet neatskaņotos koncertus, festivāla organizatori aicinās Rīgas apmeklētājus klausīties simfonisko koncertu programmu ierakstus pilsētvidē – Rīgas parkos, skvēros un citās šim mūzikas žanram līdz šim neierastās vietās, medijus informē festivāla pārstāvji.

Pirmie pasākumi plānoti no 9. līdz 11. jūlijam skvērā iepretim Latvijas Nacionālajai operai.

Vakara gaitā konkrētā norises vieta tiks pārvērsta par metaforisku āra koncertzāli, piedāvājot divas stundas klasiskās mūzikas pavadījumā.

Apmeklētāji tiks aicināti ierasties ar saviem piknika groziem un baudīt simfonisko orķestru audio ierakstus brīvā atmosfērā.

Pasākuma apmeklētāji varēs arī iepazīties ar papildinošu informāciju par atskaņotajām programmām, to vēsturi un citiem interesantiem faktiem.

“Pēc vairāku mēnešu piesardzības un atteikšanās no klātienes formāta notikumiem, visticamāk ikviens no mums ar nepacietību gaida, kāda būs šī vasara, kas Rīgā citkārt piedāvājusi dažādus krāšņus kultūras un izklaides notikumus. Lai arī festivāla šīs vasaras koncertu norise ir atcelta, uzskatām, ka rīdzinieki un Rīgas viesi ir pelnījuši piedzīvot muzikāli skaistus un drošus vasaras vakarus pilsētā arī šovasar,” saka festivāla “Rīga Jūrmala” izpilddirektore Zane Čulkstēna. 

Plānots, ka pasākumi norisināsies jūlijā un augustā dažādās Rīgas centra norises vietās – skvērā iepretim Latvijas Nacionālajai operai, Kronvalda un citos Rīgas parkos, Andrejsalā un citviet. Tāpat arī festivāla rīkotāji plāno šos notikumus organizēt arī Jūrmalas pilsētā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti