Eiropā pirmo reizi atzīmē Senās mūzikas dienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Ceturtdien daudzviet Eiropā pirmo reizi tiks svinēta Eiropas Senās mūzikas diena, kuras ietvaros notiks vairāk nekā 60 koncertu. Lēmumu par šādas dienas svinēšanu pieņēmis Eiropas Senās mūzikas organizāciju tīkls. Tās patronese ir Eiropas Savienības kultūras komisāre Andrulla Vasiliu.

Eiropas Senās mūzikas dienu Latvijā atzīmēs ar Baha mūzikai veltītu koncertu Mazajā Ģildē, kurā muzicēs viesis no Itālijas - Paolo Pandolfo un klavesīniste Aina Kalnciema, kura ir arī Baha kamermūzikas festivāla rīkotāja.

"Paolo jau ir bijis divreiz šeit, un viņš ir ļoti iemīļots publikā. Viņš tiešām pasaulē ir ļoti atzīts viola da gamba virtuozs, viņš laikam prot "ielīst" dvēseles visapslēptākajos stūrīšos, un tas ir tas, kas viņa izpildījumam piešķir neatkārtojamību. Tā kā 21.marts ir Baha dzimšanas diena, tad mēs spēlēsim kopā Baha sonātes gambai un klavesīnam".

Lai sniegtu klausītājiem unikālu iespēju piedalīties Eiropas Senās mūzikas dienas pasākumos, paliekot savās mājās, Eiropas Senās mūzikas organizāciju tīkls (REMA) dažus koncertus, kā arī interaktīvās tiešsaistes diskusijas un meistarklases pārraidīs tiešsaistē par brīvu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti