Dzintaru koncertzāles vasaras sezonu noslēgs «Dagamba» un «Sinfonietta Rīga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Klasiskās mūzikas huligāni grupa “Dagamba” un kamerorķestris “Sinfonietta Rīga” ar diriģentu Normundu Šnē ar koncertu 4. septembrī noslēgs Dzintaru koncertzāles vasaras sezonu, informēja koncertzāles pārstāvji. Koncertā skanēs grupas “Dagamba” labāko skaņdarbu izlase, īpaši izceļot šā gada lielos jubilārus Ludvigu van Bēthovenu, kuram šogad aprit 250 gadu, un Pēteri Čaikovski, kuram aprit 180 gadu.

Programmā skanēs skaņdarbi no “Dagambas” albuma “LudwigVanRammstein” (2017), kurā apvienoti divi vācu mūzikas grandi – leģendārā grupa “Rammstein” un Ludvigs van Bēthovens. Piektās simfonijas taktis savīsies ar dziesmu “Du riechst so gut”, Septītās simfonijas lēnā daļa ar dziesmu “Mutter”, populārais klavieru skaņdarbs “Elīzei” atbalsosies dziesmā “Sonne”.

“Dagamba” pianists Dainis Tenis par šo programmu teicis: “Cik skaista un melodiska patiesībā ir “Rammstein” mūzika, un kāda mežonīga jauda caurstrāvo Bēthovena darbus! Sākumā šis savienojums likās traks un nerealizējams, taču ar laiku atklājām, cik organiski šīs dažādo laiku melodijas cita citu papildina, veidojot muzikālu sinerģiju ar netverami mežonīgu skaistumu.”

Koncertā skanēs arī izlase no grupas albuma “Dagamba feat Tchaikovsky” (2019), kurā krievu romantisma ģēnija Pētera Čaikovska emocionālā un melodiskā mūzika ievibrējas ar rokam raksturīgo dinamismu un ritmu.

Tāpat koncertā Dzintaros skanēs grupas oriģinālskaņdarbi, ieskanēsies intonācijas no grupas “ABBA” un Sergeja Prokofjeva mūzikas, kā arī Karla Orfa “Carmina Burana” aranžējums, kas grupai atnesa starptautisku atzinību un uzaicinājumu uzstāties Glastonberijas festivālā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti