Dzintaros notiks Rainim un Aspazijai veltīts koncertuzvedums «Tur, kur gars ar garu jūtās satiekas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē sestdienas, 6.jūnija vakarā notiks koncertuzvedums "Tur, kur gars ar garu jūtās satiekas", kas veltīts Rainim un Aspazijai.

Koncerta pirmā daļa būs veltīta abu dižgaru vēstulēm, ko lasīs aktieri Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Artūrs Skrastiņš. To papildinās arī abu rakstnieku iemīļota mūzika.

Uzveduma otrajā daļā varēs dzirdēt fragmentus no Raiņa un Aspazijas ideju drāmām, kas savīsies ar Imanta Kalniņa, Jura Karlsona un Zigmara Liepiņa mūziku.

"Nosaukums "Tur, kur gars ar garu jūtās satiekas", kā zinām, nāk no Aspazijas "Vaidelotes". Kāpēc šāds nosaukums? Kas ir gars - tā ir dvēsele, tas ir kaut kas "nevielisks", bet jūtas - tas jau kļūst kaut kas "vielisks". Caur Raini un Aspaziju, caur vīrieti un sievieti, caur viņu attiecību līkločiem, kur viņu jūtas un attiecības iet gan kalnā augšā, gan lejā, veidojot šo pirmo un otro daļu, mēs patiesībā ejam cauri katrām attiecībām, kas ir arī mūsdienās starp vīrieti un sievieti. Tas man ir interesanti - meklēt, ka šie dižgari ir tieši tādi paši kā mēs un ka mēs kaut ko varam no viņiem gūt, mācīties, ieraudzīt, saprast," stāsta koncertuzveduma režisore Rēzija Kalniņa.

Koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, koris "Kamēr...", kā arī solisti Gunta Gelgote un Daumants Kalniņš, diriģēs Ainārs Rubiķis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti