Kultūras rondo

"Zem diviem karogiem" - stāsts par grupu "Jumprava" no pirmsākumiem

Kultūras rondo

Stacijas laukumā Rīgā var aplūkot Latvijas Dizaina gada balvas 2019 darbus

Laura Polence iepazīstina ar savu albumu "Side By Side"

Dziedātāja Laura Polence: Pieredze gūta un dalīta, ir laiks ar atbildību likt savu vārdu apakšā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Klajā nācis dziedātājas Lauras Polences albums "Side By Side". Piektdien, 10. maijā, plkst. 21 tā prezentācija Rīgā, Zirgu pastā.

"Vakara notikums ir interesants, patīkams, aizraujošs, jo darbošos kopā ar "Latvian Voices" un pianistu un perkusionistu Rūdolfu Macatu, spēlēšu klavieres un dziedāšu solo,” sarunā Latvijas Radio raidījumā “Kultūras Rondo” atzīst Laura Polence.

"Albums daudz ir par cilvēka balsi, tāpēc arī kā pavadošos instrumentus esmu izvēlējusies kontrabasu un altu, brīžam ģitāru.

Likās, būtu atbilstoši programmu ieturēt kamermūzikas noskaņā.

Tas bija spontāni, atbilstoši noskaņai,” savu mūziku raksturo Polence. Ierakstā piedalās kolēģi un draugi, ar kuriem Polence kopā darbojusies dažādos muzikālos sastāvos.

“Neesam grupa, bet bija uzticība, ka tie būs labi biedri sadarbībai,” atzīst dziedātāja.

Polence ir mācījusies Rīgas Doma kora skolā, kuru absolvējot 2007. gadā, bija iemīlējusi džezu un gribēja mācīties to dziedāt. Viņa jau bija mācījusies džeza dziedāšanu pie Ingas Bērziņas, tāpēc izlēma 19 gadu vecumā braukt mācīties uz Amsterdamu. Amsterdamas Mākslu augstskolā Polence ir ieguvusi gan bakalaura, gan maģistra grādu.

“Darbi tā veicās, ka neiznāca atpakaļ atbraukt,” bilst Polence. Amsterdamā viņa satikusi dažādu zemju cilvēkus, ar kuriem kopā muzicējusi, tas arī devis iespēju ceļot. Pēdējos piecus gadus ceļojusi pa tālām zemēm – ASV, Meksiku, arī Indiju, Japānu.

2017. gada beigās mūziķe nolēma tik daudz neceļot, bet dzīvot Amsterdamā un biežāk būt arī Latvijā. Uz Latviju viņa brauc, lai būtu pie dabas, lai būtu laukos, jo te ir vecāki un ģimene.

"Šoreiz tāda reize, ka nolēmu, nav ko slinkot, jānoorganizē koncerts Rīgā," bilst Polence.

Dziedātāja atklāj, ka pēdējo piecu galu laikā piedalījusies 12 dažādu albumu ierakstos, bet "Side By Side" ir pirmais solo albums.

"Pieredze gūta un dalīta dažādās grupas, varbūt ir laiks ar atbildību likt savu vārdu apakšā,” atzīst Polence.

Albums ierakstīts Nīderlandē, un tajā piedalās Polences Nīderlandes kolēģes, bet koncertā šovakar ir šejienes balsis – “Latvian Voices”.

Šovakar koncertā skanēs ne tikai skaņdarbi no albuma “Side By Side”, bet arī dažas jaunas kompozīcijas, kas tapušas, iedvesmojoties no ziņas, ka būs šis koncerts. Dziedātāja atklāj, ka viņai jau padomā ir nākamais albums. Tam jau ir arī sarakstīti skaņdarbi, vēl tikai jādomā par instrumentāciju. Tāpat kā pirmajā albumā tā pamatā ir balss. Polence bilst, ka nākamais albums varētu iznākt pēc gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti