Dona «Signāls» - «Muzikālās bankas 2012» vērtīgākā dziesma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Latvijas Radio 2 pop un rokdziesmu aptaujas „Muzikālā banka 2012” apbalvošanas ceremonijā  26. janvārī par gada vērtīgāko dziesmu kļuva Dona  „Signāls” (autori Dons un Adrien Fauconne, vārdi Ingus Bērziņš). Šai dziesmai mūzikas eksperti piešķīra pārliecinošu pirmo vietu, savukārt klausītāju balsojums to ierindoja ceturtajā vietā.

Par otro vērtīgāko dziesmu balsotāji atzinuši jaunās dziedātājas Antras Stafeckas izpildīto „Vētra nāk” (R.Pauls, G.Račs) un trešajā vietā - klausītāju nemainīgi mīlētā grupa "Prāta Vētra" ar dziesmu „Vēl viena klusā daba”.

Aptaujas noslēguma ceremonija Ventspilī arī šogad notika iespaidīgi - kā multimediāls šovs ar īpaši veidotām vizuālām projekcijām uz ekrāniem. Aptaujas fināldziesmas koncertā izskanēja gan grupu izpildījumā, kad paši mūziķi veidoja iespaidīgus priekšnesumus, gan kopā ar Kristapa Krievkalna vadīto instrumentālo grupu.

Skatītāji ļoti sirsnīgi uzņēma arī „Muzikālās Bankas” ekspertu padomes dalībniekus - Raimondu Tigulu, Intu Teterovski, Martu Kristianu Kalniņu, Arti Gāgu, Gunti Veitu, Eliņu Šimkus, Laimu Jansoni un Kristapu Krievkalnu, kas publiku priecēja gan ar pirmatskaņojumiem, gan mazāk dzirdētiem skaņdarbiem, gan ar seniem, visiem zināmiem dziesmu hītiem. Publikas ovācijas izpelnījās koncerta izskaņā Elīnas Šimkus un Andra Ērgļa dziedātā „The Prayer”

Apbalvošanas ceremonijā visi finālisti saņēma mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās piemiņas veltes. Tika piešķirtas arī specbalvas – Ventspils pilsētas simpātiju balvu saņēma Intars Busulis ar dziesmu BĒBĪŠU MARŠS, savukārt portāla Draugiem.lv balsotāji par draudzīgāko dziesmu atzina Rassel un Sabīnes Berezinas dziedāto DZĪVO BRĪVI, bet Tallink apbalvoja visus trīs pirmo vietu ieguvējus.

Pēc klausītāju un ekspertu padomes kopvērtējuma dziesmas sarindojušās šādā secībā:

1.vieta Signāls - Dons
2.vieta Vētra nāk - Antra Stafecka
3.vieta Vēl viena klusā daba - Prāta Vētra
4.vieta Disco - Bermudu divstūris
5.vieta Bēbīšu maršs - Intars Busulis
6.vieta Dzīvo brīvi - Rasell & Sabīne Berezina
7.vieta Ne silts, ne auksts - PeR un Lady’s Sweet
8.vieta Esi man klāt - Astro’n’out
9.vieta Uguns ledus - Otra Puse
10.vieta Kad pilsēta guļ - Tumsa
11.vieta Aizlaid pa viejam - Borowa Mc
12.vieta Mēs nepagursim - Mārtiņš Ruskis
13.vieta Sapņu pils - Fēlikss Ķiģelis
14.vieta DNS - Aija Andrejeva
15.vieta Zieds - LieneCandy

 

Latvijas Radio 2” dziesmu aptaujas „Muzikālā banka” sadarbības partneris ir Ventspils pilsēta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti