Dejojamāk. Aminatas solokoncerta «Savvaļas pusē» apskats

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

4. augusta vakarā Andrejostas kvartālā solokoncertā uzstājās dziedātāja Aminata, prezentējot minialbumu "Savvaļas pusē" un iepriecinot arī ar labi zināmiem hitiem.

Dziedātāju Aminatu plašāka publika iepazina 2015. gadā, kad viņa ar dziesmu "Love Injected" uzvarēja konkursā "Supernova" un Eirovīzijas dziesmu konkursā izcīnīja 6. vietu, par debijas albumu "Inner Voice" saņēma "Zelta mikrofona" balvu par gada debiju un gada dziesmu. Viņas pirmais solokoncerts notika koncertzālē "Palladium Rīga" un dziesmas bija angļu valodā.

Radīt un spēlēt popmūziku Latvijā nav viegli, ņemot vērā to, ka lielākais skaits klausītāju tomēr patērēja un patērēs ārzemēs radīto popu, bet Aminata ir atradusi savu pieeju.

Kopš 2019. gada, kad Aminata izdeva mazalbumu "Maiga vara", klausītāji viņu iepazīst ar radio hitiem latviešu valodā. Jaunajā, šajā vasarā izdotajā mazalbumā "Savvaļas pusē" ir piecas dziesmas, un šobrīd visskaļāk dzirdēts aktuālais singls "Kur saule" – Aminatas kopdarbs ar dziedātāju Būū.

Aminatas dziesmās popmūzikas aktuālās tendences, bezrūpība un humors savijas ar kaislību, romantiku un nereti arī sirdssāpēm. Šie pretstati, šķiet, rada to vajadzīgo balansu, lai dziesmas būtu prātā paliekošas.

Koncertā Andrejostas kvartālā dziedātāja jau pašā sākumā uzaicināja sanākušos dziedāt līdzi, ko klātesošie arī darīja. Aminatas dziesmu vadmotīvs ir mīlestības stāvokļu izzināšana – romantiskas attiecības to sākuma vai beigu posmā, vai arī mīlestība pašai pret sevi.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Koncerts "Savvaļas pusē" tika būvēts, jaunās dziesmas virknējot kopā ar labi zināmajām, bonuss dinamiskumam – pavadošo mūziķu grupa. Aminatas jaunās dziesmas ir dejojamākas, un viņas balss atklājas mierīgāk un tembru nokrāsās. Tas ir jaunums un neierasti, jo dziedātāja ir pazīstama ar savu plašo balss diapazonu, kas dziesmām piešķir lielākus kontrastus un emocionalitāti, kā, piemēram, šī gada "Supernovas" šķiršanās dziesmā "I’m Letting You Go".

Šogad dziedātājai ir arī dueti – izdotas dziesmas kopā ar Būū un Shipsea. Abas dziesmas tika izpildītas arī Andrejostas kvartālā. Kā ķirsītis uz putukrējuma neiztrūkstoša bija "Love Injected", kas joprojām ir Aminatas personīgais šedevrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti