Daugavpilī sācies Starptautiskais akordeonistu konkurss «Naujene»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 21.līdz 23. aprīlim Daugavpils novada kultūras centrā notiek XIII Starptautiskais akordeonistu-solistu konkurss “Naujene 2015”.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kad piedalījās septiņas valstis, šoreiz konkurss pulcē gandrīz dubultlielu dalībvalstu skaitu - 12 (Latvija, Lietuva, Igaunija, Baltkrievijas, Ukraina, Krievijas, Polija, Šveices, Bulgārija, Bosnija un Hercegovina, Somija un Serbija).

Konkursā “Naujene” šogad piedalās 200 dalībnieku no 88 izglītības iestādēm, daudz profesoru, docentu un ļoti izcilu skolotāju, kas sagatavojuši šos audzēkņus. Šogad konkursa dalībniekiem – mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņiem – pievienojas arī mūzikas augstskolu studenti. Priekšnesumus vērtēs kompetenta žūrija – darbosies piecas komisijas, kopā 15 speciālisti no deviņām valstīm. Turklāt konkurss šogad, kā stāsta skolas direktors Spodris Kačāns, ritēs īpašā gaisotnē, jo skola nupat uzņemta pasaules mēroga organizācijā un kā vienīgā valstī pārstāvēs Latviju Starptautiskajā akordeonistu konfederācijā.

„Marta sākumā mūsu skola tika uzņemta starptautiskajā akordeonistu konfederācijā, kas apvieno vairāk nekā 40 valstu. Un mums ir liels gods, ka konfederācija ir novērtējusi mūsu devumu akordeona mūzikas popularizēšanā. Mēs esam vienīgie, kas pārstāv Latviju šajā konfederācijā. Ieradīsies arī konfederācijas ģenerālsekretārs Kimo Matille, kurš atvedīs apstiprinājumu mūsu dalībai,” ar gandarījumu stāsta Spodris Kačāns.

Konkursa organizatori ir sagatavojuši piecas galvenās balvas – vienu sagādāja Daugavpils novada dome, otro – Naujenes pagasta pārvalde un pārējās tiks finansētas no dalībmaksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti