Daugavpilī aprīļa sākumā gaidāms koncerts Ukrainas atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šī gada 3. aprīlī pulksten 17.00 Daugavpils Kultūras pilī pulcēsies vairāki Latvijā zināmi mākslinieki, lai labdarības koncertā paustu savu atbalstu Ukrainai, informēja pilsētas pašvaldībā. Koncertu būs iespējams vērot arī tiešraidē uz ekrāna Daugavpilī, Vienības laukumā.

Koncertā piedalīsies Aija Andrejeva, Anmary, ansis, Antra Stafecka, Atis Ieviņš, “Bez PVN”, “Dabasu durovys”, “Dagamba”, “Elpa”, Intars Busulis, Katō, “Kautkaili”, “Laika suns”, Patrisha, rolands če, “Sudden Lights”, “Tautumeitas”, “The Sound Poets”, projekts “Latvia for Ukraine” (Katrīna Gupalo, Loreta Reide, Gunārs Gaumigs, Miks Dukurs, Ilze Rijniece, Elizabete Vētra, “Audiokvartāls”, June River, Roberto Meloni, Edgars Vilcāns, “Sub Scriptum”, Anita Intaite), kā arī folkloras kopa “Svātra”, kamerorķestris “Daugavpils Sinfonietta”, orķestris “Daugava” un koris “Daugava”.

 Sadarbībā ar labdarības organizāciju Ziedot.lv, pasākuma laikā tiks vākti ziedojumi Ukrainas atbalstam – būs iespēja veikt skaidras naudas ziedojumus Ziedot.lv kastītēs, kā arī cilvēki tiks aicināti zvanīt uz ziedojumu numuru 9000 6086 (maksa par zvanu 1,42 eiro).

Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (“Saskaņa”) norādīja: “Šopavasar Daugavpils kļuvusi par mājām jau vairāk kā 200 Ukrainas iedzīvotājiem, pārsvarā bērniem un viņu mammām, kuriem kara dēļ nācās atstāt savas mājas. Šiem cilvēkiem ir nepieciešams gan materiāls, gan arī morāls atbalsts. Esmu gandarīts, ka Daugavpils spēj vienot tik daudz mākslinieku, lai kopā sniegtu palīdzību tiem, kuru dzīvē šobrīd nav daudz gaismas un prieka. Daugavpils savu vienotību kārtējo reizi pierāda nevis ar vārdiem, bet gan ar darbiem!”

Viens no pasākuma māksliniekiem, grupas “Dagamba” dalībnieks Valters Pūce uzsvēra, ka dot kaut nedaudz gaismas šajā tik sarežģītajā un grūtajā laikā ir ļoti svarīgi. “Paralēli karam Ukrainā notiek informatīvais karš arī pie mums.

Tas, ko mēs kā mūziķi varam darīt šajā situācijā, ir runāt par to ar saviem klausītājiem, lai pēc iespējas vairāk mazinātu propagandas iznīcinošo spēku.”

Savukārt dziedātāja Patrisha atzina, ka laiks kopš kara sākuma viņai ir bijis ļoti smags, jo viņai ir radinieki, kuri atrodas karā iesaistītajās valstīs: “Man ir radi Ukrainā, kurus neesam tā arī spējuši sazvanīt. Ir radi Krievijā, kuriem tagad jācieš valsts diktatora dēļ. Mani divi brālēni Baltkrievijā tika aizsūtīti pirmajās rindās armijā, lai dotos karot uz Ukrainu. Viņiem tika atņemti visi sazināšanās līdzekļi, tāpēc nav zināms, kur viņi atrodas un vai vispār vēl ir dzīvi”.

Valters Pūce norādīja, ka “ir ļoti sāpīgi skatīties uz šo visu, jo mums ir ļoti daudz tuvu draugu Ukrainā, ar kuriem sazināmies gandrīz katru dienu. Viņi saka lielu paldies, ka mēs rīkojam koncertus Ukrainas atbalstam, jo tas viņiem palīdz rast spēku un motivāciju cīnīties pret šīm kara šausmām”.

Apliecinot savu atbalstu Ukrainai, visi dalībnieki koncertā piedalās brīvprātīgi. Pasākumu organizē Daugavpils valstspilsētas pašvaldība, atbalsta Ziedot.lv.

KONTEKSTS:

Daugavpilij iepriekš pārmests par kavēšanos ar atbalsta koncerta Ukrainai rīkošanu. Mūziķis Ralfs Eilands, kurš rīkoja 25. februāra atbalsta koncertu Rīgā un vērsās pie Daugavpils pašvaldības ar piedāvājumu līdzīgu pasākumu organizēt arī Daugavpilī, norādīja: "Rīgā mēs noorganizējām 24 stundās, es ceru, ka Daugavpils ilgāk vairs nevilcināsies un mērs Elksniņš nekaunēsies no skatuves nosaukt īsto agresoru Putinu īstajā vārdā.”

Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās kopš 24. februāra. Sarunas līdz šim nav devušas rezultātu, un 12. martā Francijas prezidenta administrācijā paziņoja – pašlaik izskatās, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins neizrāda nekādu vēlēšanos izbeigt karu Ukrainā.

Krievijas rīcība izpelnījusies asu nosodījumu no demokrātiskās pasaules. Rietumvalstis noteikušas vairākas sankcijas gan pret Krieviju, gan pret Baltkrieviju, kas atbalsta Kremļa lēmumu uzbrukt Ukrainai. Tikmēr arvien vairāk ārvalstu uzņēmumi boikotē Krieviju un aptur savu darbību šajā valstī.

Vairāki miljoni cilvēku pametuši Ukrainu. Kopumā, pēc ekspertu aplēsēm, krīze Ukrainā varētu atstāt bez pajumtes 12 miljonus cilvēku. Latvija gatavojas uzņemt 10 000 iespējamo Ukrainas bēgļu.

Kā palīdzēt?

Uzņēmumiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Iedzīvotājiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Uzņēmumiem, kas gatavi ziedot preces vai bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.

Uzņēmumiem, kas gatavi nodarbināt bēgļus, reģistrēties šeit.

Iedzīvotājiem, kas gatavi bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.

Ziedot Ukrainas Aizsardzības ministrijai var šeit.

Ziedot Ukrainas cilvēkiem var šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti