Ceturto gadu Jēkabpilī norisināsies operas dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ceturto gadu Jēkabpilī norisināsies operas dienas. No 21. līdz 26.jūlijam Jēkabpils operas dienās koncertēs "Maskavas virtuozu" pirmā vijole Aleksejs Lundins ar ģimeni, Sonora Vaice kopā ar Rīgas Doma kora skolas solistiem un Robertu Hansonu. Režisora Jurija Aleksandrova vadībā Krustpils brīvdabas estrādē viesosies Sanktpēterburgas opera, bet Latvijas Jaunatnes teātris uz Jēkabpili vedīs muzikālo izrādi "Un atkal Pifs".

21.jūlijā plkst. 18 Krustpils kultūras namā notiks orķestra "Maskavas virtuozi" un Maskavas Mocarta kvarteta pirmā vijolnieka Alekseja Lundina koncerts. Lundins ir mūziķis ar plašu redzesloku. Mūzikas eksperti atzīmē, ka viņa improvizācijas vienmēr izceļas ar smalku gaumi un absolūtu stila izjūtu, viņš ir spēlējis uz prestižākajām pasaules skatuvēm. Pie klavierēm būs mākslinieka dzīvesbiedre pianiste Tatjana Fedosejeva, kura uzskata, ka kameransamblī ļoti nozīmīga ir mākslinieku saspēle uz līdzvērtības principiem, tikai tad var rasties saturīgs dialogs mūzikā. Duetam pievienosies arī abu meita vijolniece Marija Lundina.

24.jūlijā plkst. 18 Krustpils katoļu baznīcā skanēs Garīgās mūzikas koncerts. Tajā Sonoras Vaices, Rīgas Doma kora skolas solistu un ērģelnieka Roberta Hansona izpildījumā skanēs Georga Frīdriha Hendeļa "Dignare", Endrjū Loida Vēbera "Pie Jesu" un cita pasaules un latviešu komponistu garīgā mūzika .

25.jūlijā plkst. 20 Jēkabpilī, Krustpils brīvdabas estrādē, viesosies Krievijas Valsts kamermūzikas teātris "Sanktpēterburgas opera" ar Johana Štrausa komiskās operetes "Sikspārnis" iestudējumu. Populārā operete izrādes režisora, Krievijas Tautas mākslinieka Jurija Aleksandrova režijā ir ieguvusi jaunu, mūsdienīgu skanējumu un pārtapusi psiholoģiskā teātrī. Lomas atveidos Svetlana Arzumanova, Jeļena Tihonova, Vladislavs Mazankins, Kirils Žarovins un citi Sanktpēterburgas operas teātra mākslinieki. Pie diriģenta pults būs Roberts Luters.

Jēkabpils operas dienas noslēgsies 26.jūlijā, kad plkst.16 Krustpils brīvdabas estrādē būs skatāma atjaunotā Latvijas Jaunatnes teātra izrāde "Un atkal Pifs". Izrāde ir jauna satikšanās ne tikai ar jau iemīļotajiem varoņiem, bet arī ar Jāņa Petera un Ivara Vīgnera dziesmām, kas tapušas tālajā 1984.gadā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti