Britu mūziķi aicina valdību atbalstīt koncertu un pasākumu rīkošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Apmēram 1500 Lielbritānijas mūziķi vērsušies pie valdības ar aicinājumu atbalstīt koncertu un pasākumu rīkošanu. Nopietnu apdraudējumu nozarei rada Covid-19 pandēmija un tās dēļ noteiktie ierobežojumi.

Atklāto vēstuli valdībai parakstīja sers Pols Makartnijs, Rods Stjuarts, Eds Šīrans, grupu "Roling Stones" un "Coldplay" dalībnieki, kā arī daudzas citas slavenības. Tajā norādīts, ka pandēmijas dēļ noteiktais pulcēšanās aizliegums varētu nozīmēt šīs nozares beigas.

Mūziķi pauda arī, ka bez sociālas distancēšanas prasību atcelšanas un valdības finansiāla atbalsta, koncertu un festivālu nākotne ir drūma, bet šajā nozarē strādā simtiem tūkstošu cilvēku. 

Vasaras mūzikas festivāli Lielbritānijā ir galvenais mūziķu ienākumu avots, bet pandēmijas dēļ šogad tie atcelti.

Tikmēr britu valdība norādīja, ka jau atbalsta miljoniem darba ņēmēju kultūras nozarē. un izskata arī papildu atbalsta iespēju.

KONTEKSTS:

Lielbritānijas valdība gatavojas atcelt prasību ievērot karantīnu iebraucējiem no vairākām valstīm. No 10. jūlija 14 dienu ilgs karantīnas režīms nebūs jāievēro Vācijas, Francijas, Spānijas un Itālijas iedzīvotājiem, kuri ierodas Anglijā. Tomēr atvieglojums neattieksies uz iebraucējiem citās valsts daļās -  Skotijā, Velsā vai Ziemeļīrijā.

Britu valdība arī sola jau tuvākajā laikā paplašināt sarakstu, un tajā kopumā varētu iekļaut 75 valstis.

Anglijā no 4. jūlija drīkstēs atsākt darbu kafejnīcas, restorāni un viesnīcas, kā arī kinoteātri, muzeji un frizētavas. Tiks atļauti reliģiskie pasākumi, bet sociālās distancēšanās attālumu plānots samazināt no diviem līdz vienam metram. Tomēr ierobežojumi saglabās spēku Lesteras pilsētā, kur apstiprināti 135 inficēšanās gadījumi uz 100 tūkstošiem iedzīvotājiem. Atšķirīgu politiku īsteno arī Velsas, Skotijas un Ziemeļīrijas vietējās varas iestādes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti