68 gadu vecumā miris krievu mūziķis Boriss Moisejevs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

68 gadu vecumā otrdien mūžībā devies Krievijā populārais dziedātājs un horeogrāfs Boriss Moisejevs, aģentūrai "RIA Novosti" pavēstījis mūziķa menedžeris Sergejs Gorohs.

Moisejevam pēdējos gados bija smagas veselības problēmas; viņš pārcietis vairākus insultus.

Moisejevs kļuva slavens vēl padomju laikā, uzstājoties kopā ar Krievijas estrādes dīvu Allu Pugačovu. Viņš bijis biežs viesis arī Latvijā, kur mūziķim piederēja nekustamais īpašums Jūrmalā.

Boriss Moisejevs dzimis 1954. gada 4. martā Baltkrievijas pilsētā Mogiļevā. Viņš piedzima sieviešu cietumā, jo māte bijusi politieslodzītā.

Moisejevs mācījies baletskolā un kļuvis par profesionālu dejotāju, vēlāk arī horeogrāfu. Viņš strādājis Ukrainas pilsētas Harkivas operas un baleta teātrī; 70. gadu vidū devies uz Lietuvu, kur darbojās Kauņas Muzikālajā teātrī.

Moisejevs ar savu deju trio "Ekspresija" uzstājies arī padomju laikā slavenajā Jūrmalas restorānā "Jūras pērle", kur viņu esot pamanījusi Alla Pugačova, kas viņu aicināja pievienoties savam šovam.

Uzstāšanās kopā ar Pugačovu padarīja Moisejevu par zvaigzni visas Krievijas un citu toreizējo padomju republiku mērogā.

Moisejevs izcēlās arī ar to, ka neslēpa savu homoseksuālo orientāciju, lai gan Krievijā arī mūsdienās gejiem un lesbietēm nākas saskarties ar diskrimināciju.

2010. gadā Moisejevs pārcieta pirmo insultu, kas smagi iedragāja viņa veselību.

Moisejevs bija iegādājies dzīvokli Jūrmalā un bieži viesojās Latvijā.

"Katru vasaru cenšos pavadīt mēnesi savā mīļajā Jūrmalā. Šeit man ir mājīgs trīsistabu dzīvoklis, lai gan komunālie pakalpojumi izmaksā diezgan dārgi," 2019. gada vasarā portālam "Dni.ru" stāstīja Moisejevs.

"Katru dienu staigāju gar jūru, dažkārt ieeju kādā veikalā un priecājos, ja mani pazīst. Nesen biju Lietuvā, tad aizbraucu uz Maiami.

Bieži apmeklēju koncertus "Dzintaru" koncertzālē. Vārdu sakot, dzīvoju pilnvērtīgu dzīvi," stāstīja Moisejevs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti