Tekstila darbi «silda» izstādes apmeklētājus Daugavpils māla mākslas centrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ziemai un salam piestāv siltas lietas, un tas ir tekstils. Par to šīs nedēļas nogalē, atklājot izstādi „IDEJA.FORMA.FAKTŪRA” Daugavpils Māla mākslas centrā, pārliecinājās gan paši mākslinieki, gan izstādes apmeklētāji. 

No tekstila tapuši paklāji, segas, dekoratīvie spilveni, lampas, krēsli un silti tērpi ziemas laikam. Kā materiāls izmantota vilna, filcs, dažādi auduma materiāli un pat cepampapīrs. „Galvenais, prasme saredzēt un tekstilu pielietot mākslas darba izveidē”, noslēpumus atklāj izstādes veidotāji - Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas "Saules skola" pēdējo kursu audzēkņi.

Darba ietilpības, rūpības un neparastas, apbrīnas vērtas idejas izpausmi dizaina priekšmetos - dekoratīvajos spilvenos  nespēj nenovērtēt Daugavpils Saules skolas audzēkņu izstādes apmeklētāji. Tikpat liela apbrīna ir par gaismas ķermeņiem, lampām vai dekorētajiem krēsliem - tas viss tekstila mākslas darbos, un tas ir daudzveidīgs, stāsta skolas Tekstilizstrādājumu dizaina izglītības programmas vadītāja Digna Gordijenko.

Krēslus un lampas darinājušas divas māsas - Sondra un Ruta Kalniņas, abas atzīst, ka tekstils ir daudzveidīgs un no tā var tapt modernas un skaistas lietas, tikai vajag nedaudz mākslinieciskas pieejas un, protams, pacietīga darba.

Tekstila darbi šobrīd, kad ārā valda ziema un ir auksti, sasilda un rada īpašas sajūtas. Būtiski, ka šī izstāde paver jaunu skatu uz pašu tekstilu, Saules skolas audzēkņu darbus vērtējot, saka izstādes apmeklētāja Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja vadītāja Ruta Ģiptere, kura pati kā rokdarbniece spēj novērtēt jauno mākslinieču veikumu.

Izstāde „IDEJA.FORMA.FAKTŪRA” Daugavpils Māla mākslas centrā būs aplūkojama līdz 15.martam.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti