Rojas Zvejniecības muzejā – Baltijas mākslinieku izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rojas Zvejniecības muzejā sestdien atklāja starptautiskā sadarbības tīkla "Creanature" darbu izstādi un prezentē katalogu, informēja mākslas grupas "ROKU" pārstāvis Māris Grosbahs.

"Creanature" iniciē un īsteno dažādus projektus, kuru pamatā ir sadarbība starp kultūras, laikmetīgās mākslas, ekoloģijas, dabas zinātnes, tehnoloģiju u.c. jomām.

Izstādē varēs redzēt vairāk nekā 50 dažādu valstu mākslinieku darbus, kuri šovasar ir tapuši mākslas laboratorijās Lietuvā, Latvijā un Igaunijā. No Latvijas šajās mākslas laboratorijās piedalījās Verners Lazdāns, Māris Grosbahs, Daiga Krūze, Elīna Cērpa, Andris Vītoliņš, Alise Šaburova u.c.

Lietuvā mākslas laboratorija notika nomaļā vietā netālu no Salakas pilsētiņas, Latvijā tā norisinājās Rojā festivāla "Rojal" laikā un Igaunijā - Hījumā salā, Tubalas ciematā. Laboratorijas dalībnieki gan Rojā, gan arī citās laboratorijās 15 dienās sadarbojās ar vietējiem ļaudīm, pētīja un atspoguļoja vidi un materiālus, radoši izmantoja tradicionālos medijus - tēlniecību, keramiku, glezniecību, fotogrāfiju, kā arī jaunākus - performances, skaņu mākslu, instalācijas, video u.c. Mākslas laboratorijas sniedz radošu vidi māksliniekiem, kuri ir gatavi izaicinājumiem vidē, kas prasa gatavību eksperimentiem, sadarbībai un viedokļu apmaiņai. Vairums no māksliniekiem strādāja dabā, citi Rojā apguva kādreiz tik slaveno industriālo Rojas vidi, bijušo Rojas zivju konservu rūpnīcas teritoriju, lai tajā ienestu jaunas vibrācijas un, iespējams, radītu priekšnoteikumus šīs vides izmaiņām nākotnē.

Sadarbības tīkla "Creanature" darbu izstāde Rojas Zvejniecības muzejā būs skatāma līdz 1.novembrim. Novembrī izstāde ceļos uz Tallinu, bet decembrī būs apskatāma Žalgira arēnā Kauņā, Lietuvā.

Sadarbības tīklā "Creanature" darbojas mākslas grupa "ROKU" no Latvijas, "Be batų" no Lietuvas un "Asuurkeraamika" no Igaunijas.

Vairāk informācijas: www.creanature.net, www.facebook.com/fROJAL

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti