Rēzeknē Anatolija Zelča «51. kilometrs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 2.aprīļa līdz 2.maijam Latgales Kultūrvēstures muzejā, Rēzeknē skatāma gleznotāja Anatolija Zelča personālizstāde „51.kilometrs”, piedāvājot retrospektīvu ieskatu mākslinieka daiļradē.

Gleznotājs, Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Latgales filiāles docents Anatolijs Zelčs izstādē apkopojis darbus, kas ataino divdesmit divos Rēzeknē nodzīvotajos un nostrādātajos gados paveikto, katrs gads izstādē pārstāvēts ar vienu vai diviem darbiem. Mākslinieks galvenokārt strādā figurālās kompozīcijas un portreta žanrā, izpaužoties dažādos formātos un kolorīta risinājumos – no ļoti gaišiem līdz kontrastainiem un dziļi piesātinātiem toņiem.

Anatolijs Zelčs ir dzimis 1964.gada 14.aprīlī Balvu rajona Tilžā. Pirmo mākslas izglītību apguvis Rēzeknes Lietišķās mākslas vidusskolā Keramikas nodaļā, 1987.gadā sācis studēt glezniecību LMA un 1993.gadā absolvējis LMA Glezniecības nodaļu, iegūstot mākslinieka – gleznotāja kvalifikāciju. Viņa pedagogi ir bijuši izcilie latviešu gleznotāji Vilis Ozols, Imants Vecozols, Rita Valnere un Uno Daņiļevskis, zīmētprasmi apguvis pie pasniedzēja Arvīda Būmaņa. 2001.gadā ieguvis maģistra grādu LMA Mākslas apakšnozarē. 1998. gadā stažējies Sanktpēterburgā Krievijas Mākslas akadēmijas I.Repina institūtā Glezniecības restaurācijas un sakrālās glezniecības katedrā.

Mākslas pedagoga darbu strādā kopš 1990. gada, ir strādājis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā, jau no 1993.gada līdz šim brīdim ir Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas pedagogs, viņa vadībā audzēkņi apgūst gleznošanu, zīmēšanu, kompozīciju, glezniecības tehnoloģijas un anatomiju. Kopš 1994.gada ir LMA Latgales filiāles pasniedzējs, pašlaik - docents.

Radošajā darbībā īpaši interesē cilvēka anatomijas pētīšana un glezniecības tehnoloģijas. Latvijas Mākslas savienības biedrs kopš 2007.gada, piedalījies ap 60 kopējās un sarīkojis astoņas personālizstādes Latvijā un ārzemēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti