Līvānos atklās tekstila un skaņas instalāciju izstādi «Zemes sega»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Mūsdienu mākslas galerijā (MMG) Līvānos no 28.jūlija līdz 24.augustam būs apskatāmas Kristīnes Krastiņas-Indānes un Andra Indāna tekstila un skaņas instalācijas “Zemes sega”. 

Ikviens interesents 28.jūlijā plkst.17.00 aicināts uz izstādes atklāšanu, ko papildinās mākslinieku koncerts-performance “Kronis”informēja MMG pārstāve Lāsma Vindule. 

“Tekstilinstalācijas “Zemes sega” stāsta par lietu kārtību un cikliskumu dabas norisēs un telpu, kurā sajust visumu sevī un sevi visumā. Darbu veido teiksmaina laboratorija, kurā ar dažādiem vizuālās mākslas izteiksmes līdzekļiem – faktūru, līniju, ritmu un formu – tiek pētīta zāle un pļavas iemītnieki. Veidojot tekstilinstalācijas objektus, es izmantoju bioloģijas skatupunktu, lai izprastu augu uzbūvi, funkcijas, kā arī to dzīves ciklu. Papildus tam, iedvesmojoties no neirobioloģijas pētījumiem, pievērsos arī augu intelekta dimensijas izzināšanai,” par darbu tapšanu stāsta Kristīne Krastiņa-Indāne.

Laboratorijas telpu ar abstraktu "virszemes" skaņu ainavu papildinās komponists Andris Indāns. Andris Indāns ir skaņas mākslinieks un komponists, pazīstams ar eksperimentālās elektroniskās mūzikas projektu “Gas of Latvia”. Kopš “Gas of Latvia” izveidošanas 1997. gadā tapuši vairāk nekā desmit albumi un sniegti neskaitāmi koncerti Latvijā un citur Eiropā. 

Andris Indāns raksta mūziku arī kino un teātrim, periodiski piesaka sevi skaņu mākslā, piemēram, piedaloties Latvijas ekspozīcijā "Arhitektūras biennālē Venēcijā 2014" u.c.

Kristīne Krastiņa-Indāne ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas apakšnozares maģistra programmu, aktīvi piedalās tekstilmākslas izstādēs Latvijā, kā arī Lietuvā, Polijā un Slovākijā. Radot darbus, Kristīni saista starpdisciplinārs skatupunkts un jaunas materiālu sintēzes.

Izstāde “Zemes sega” Mūsdienu mākslas galerijā būs apskatāma līdz 24. augustam.

Mūsdienu mākslas galerija atrodas Rīgas ielā 108a, Līvānos, tās apmeklējums – bez maksas. Galerijas darba laiks – no trešdienas līdz sestdienai plkst. 12.00-18.00.  Mūsdienu mākslas galerijas darbības virzieni ir izstāžu darbība, neformālās un tālākizglītības joma un inovatīvu kultūras pasākumu organizēšana. Galerijas mērķis ir sekmēt dažādas mākslas izpausmes reģionā un vecināt to pieejamību vietējiem iedzīvotājiem, nodrošinot kvalitatīvu un inovatīvu kultūras pasākumu piedāvājumu. 
Izstādes tapšanu finansiāli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti