Latviešu māksliniekiem atzinība grafikas biennālē Kaļiņingradā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latviju pārstāvošie mākslinieki saņēmuši vairākus apbalvojumus starptautiskajā XI Baltijas jūras valstu Grafikas mākslas biennālē "Kaļiņingrada-Kēnigsberga, lsm.lv informē Latvijas ekspozīcijas kuratore Ausma Šmite.

Starptautiskajā mākslas projektā, kas norisinās kultūras foruma „ARS Baltica” ietvaros, piedalās deviņas Baltijas jūras reģiona valstis. Šogad Latviju biennālē pārstāv trīs mākslinieki - Latvijas Mākslas akadēmijas absolventi Elīna Alka un Reinis Eglītis, kā arī maģistrante Līva Rutmane.

Biennāles ietvaros starptautiska žūrijas komisija piešķir apbalvojumus, trīs prēmijas un „Grand prix”. Šogad vienu no prēmijām saņēma Līva Rutmane, savukārt Reinis Eglītis ieguva balvu par oriģinālāko risinājumu darba tehnikā. Atzinīgi novērtēta arī Latvijas ekspozīcija, saņemot speciālbalvu par kuratora darbu.

Visi trīs jaunie mākslinieki piedalījušies izstādēs gan Latvijā, gan ārvalstīs. Izmantojot glezniecības un grafikas sintēzi, Elīna Alka nepiespiesti šķērso un pārvieto abu tēlotājas mākslas veidu robežas. Līvas Rutmanes lielformāta zīmējumos redzamas atsauces uz popkultūru un digitālo mākslu, kamēr Reiņa Eglīša darbos parādās pāreja no plaknes uz apjomu, un tajos uzsvērta grafikas mākslā tik svarīgā materiāla – papīra – īpašības.

XI Baltijas jūras valstu Grafikas mākslas biennāles „Kaļiņingrada-Kēnigsberga” izstāde apskatāma Kaļiņingradas apgabala Mākslas galerijā līdz 15. oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti