Kultūras ziņas

Monoizrādē jauniešiem stāsta par Latvijas vēsturi

Kultūras ziņas

24 neatkarības gadi vienā filmā

Baltijas ceļš jauno mākslinieku izpratnē

Izstāde «Balta lapa» - Baltijas ceļš 28 jauno mākslinieku izpratnē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

11.novembrī Dizaina fabrikā Rīgā atklāta izstāde "Balta lapa", kurā piedalās 28 mākslinieki no visām trim Baltijas valstīm.

Izstāde ir veltīta Baltijas ceļa 25 gadu jubilejai, tā apvieno jaunus māksliniekus kā "kreatīvas baltas lapas" no visām Baltijas valstīm. Mākslinieki ir gandrīz vienā vecumā ar Baltijas ceļu. Izstādes dalībnieki atceras sevi kā mazus bērnus, kuri bija Baltijas ceļa neatņemama sastāvdaļa. Tagad viņiem, perspektīviem un profesionāliem māksliniekiem, ir dota iespēja izpausties un prezentēt savus darbus oriģinālā un mūsdienīgā redzējumā.

Šis jau ir otrais "Balto lapu" projekts. Ideja par triju valstu starptautisko projektu nāca no mākslas galerijas Viļņā, kur galvenais projekta mērķis bija iesaistīt jauno mākslinieku paaudzi Baltijas valstīm svarīgā vēstures notikuma izpausmē.  Baltās lapas apzīmējums jāmeklē katram pašam, kurš nēsā sevī personiskas atmiņas un versijas par Baltijas ceļu.

"Arī mākslinieki ir atlasīti tie, kuri ir dzīvojuši šajā brīvvalsts laikā, bet nav gluži piedzīvojuši to periodu. Tāpēc viņi ir ļoti neatkarīgi, raisa domāšanu par to, kāda bija ideja Baltijas ceļā un kādi mēs esam tagad," teic māksliniece Magone Boleiko.

"Šajos darbos ir dažādas sajūtas. Dažkārt, kad ilgāk vēro vienu noteiktu mākslas darbu, cilvēki uzstver dažādas sajūtas par to, ko viņi rezd tajā brīdī. Mums nav vienas noteiktas sajūtas, kas ir jāpārņem no šiem darbiem. Mēs gribam pasniegt šīs paaudzes māksliniekus, kuri pirms 25 gadiem sāka dzīvo brīvību," norāda izstādes kuratore Kristīna Kurilionoka no Lietuvas.

Gleznas, skulptūras un video projekcijas pēc 24.novembra no Dizaina fabrikas ceļos uz galeriju "Laipa" Valmierā. Vēlāk tā būs apskatāma arī  kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti