Galerijā «Jēkabs» - vērienīga vecmeistaru mākslas darbu izstāde un izsole

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Galerijā "Jēkabs" Rīgā apskatāma vērienīga vecmeistaru mākslas darbu izstāde, kas noslēgsies 14.martā ar izsoli, pēc skaita trīsdesmito.

Ekspozīcijā iekļauti vairāk nekā 130 mākslas darbi - Latvijas 20.gadsimta spilgtāko vecmeistaru un mūsdienu autoru meistardarbi ar dažādu tematiku un tehniku izpildījumā.

Galerijas pārstāvji īpaši izceļ viena no latviešu nacionālās glezniecības skolas aizsācēja Jāņa Valtera gleznas "Ieleja Elbas smilšakmens kalnājos" un "Kalnu raktuves",  gleznotāja un scenogrāfa Ludolfa Liberta virtuozi gleznotos "Ziedus", koloristikas virtuoza Eduarda Kalniņa agrīno darbu "Ainava ar vējdzirnavām".

Tapāt izsolē tiks piedāvāti tādu glezniecības klasiķu darbi kā Jānis Ferdinands Tīdemanis, Rūdolfs Pinnis, Jānis Pauļuks, Jānis Cielava, Aleksandra Beļcova. Latvijas nacionālās glezniecības skolas pirmavota Vilhelma Purvīša meistardarbnīcas audzēkņus pārstāv marīnists Jānis Skučs, kā arī Jēkabs Apinis, Arvīds Egle, Vitālijs Kalvāns, Arnolds Spalviņš, Arvīds Dūmiņš. Pilsētu gleznojumus pārstāv Laimdonis Grasmanis,  Rūdolfs Pinnis, Sergejs Antonovs un Jānis Brekte. Līdztekus pieejami Skulmju dzimtas pārstāvju Ugas un Džemmas mākslas darbi, kā arī Harija Veldres, Indriķa Zeberiņa, Herberta Siliņa un citu vecmeistaru gleznojumi.

Izsolē būs iespējams iegādāties arī tādu tautā iemīļotu mākslinieku darbus kā Edgars Vinters, Jānis Brekte, Laimdots Mūrnieks, Pauls Duškins, Latvijas izcilāko grafiķu darbus, kā arī daudzu mūsdienu mākslinieku darbus.

Līdz mākslas darbu izsolei 14.martā ar visiem darbiem klātienē var iepazīties galerijā "Jēkabs", kā arī galerijas mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti