Cēsīs būs skatāma Līvas Graudiņas gleznu izstāde «Klātbūtne»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 20. jūlija līdz 11. augustam Cēsīs, zinātnes un mākslas centrā "Brūzis", būs skatāma Līvas Graudiņas gleznu izstāde „Klātbūtne”, LSM.lv informē izstādes rīkotāji.

Izstādi veido gleznu sērija, kas stāsta par spēju būt te un tagad, būt dziļi īstam un patiesam, just un saskatīt mazo lietu skaistumu un savādības, to vienreizību un gaistošo mirkli it visā ap mums.



"Manu glezniecību varētu dēvēt par mūsdienu ainavu, bet tajā ir kas vairāk. Tas ir stāsts par cilvēku – par mani. Par manu vēlēšanos redzēt un ieraudzīt. Vai tā ir plaša ainava vai šķietami nenozīmīga detaļa, mani tajā ir saistījis kas īpašs – gaisma, noskaņa, tonalitāte vai pārsteigums, bet visbūtiskākā ir mana redzēšanas sajūta. Tikai tagad, ikdienā dzīvojot laukos, esmu iepazinusi dabas patieso mainību, spēku un ietekmi uz mani. Bet mani neinteresē skrupulozs un sīkumains tās attēlojums, es izmantoju redzētos gaismu, krāsu un formu kopumus, kas lakonisku, mērķtiecīgu triepienu un brīvu pludinājumu rezultātā veido stāstu," saka māksliniece.

Līva Graudiņa (1985) ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu, iegūstot bakalaura (2011) un maģistra grādu (2013). Kopš 2010. gada sarīkojusi trīs personālizstādes un piedalījusies grupu izstādēs Latvijā, Lietuvā, Krievijā, Lielbritānijā un citur.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti