Kultūras ziņas

Eksperiments ar pretrunām un kailumu

Kultūras ziņas

"Short Riga" pulcē īsfilmu cienītājus

Ausekļa Baušķenieka drukātā izstāde

«Benji Knewman» iepazīstina ar Ausekļa Baušķenieka darbiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Klajā nācis jau trešais Agneses Kleinas bilingvālais grāmatžurnāls “Benji Knewman”. Jaunais izdevums iepazīstina ar gleznotāja, sirreālista Ausekļa Baušķenieka darbiem.

Jaunais, tikko no tipogrāfijas iznākušais izdevums “Benji Knewman” ar Ausekļa Baušķenieka darbiem iepazīstina ne tikai kādu daļu no jaunās paaudzes Latvijas iedzīvotāju, bet arī visas pasaules mākslas piekritējus.

Šoreiz izdevuma centrālais varonis ir latviešu mākslinieks Auseklis Baušķenieks. Latviešu gleznotājs, viens no populārākajiem un savdabīgākajiem 20. gadsimta māksliniekiem, kuru mēdz dēvēt arī par vienu no latviešu laikmetīgās mākslas patriarhiem.

Izdevumā nav aprakstīta Baušķenieka biogrāfija vai daiļrade. Par mākslinieka darbiem tiek runāts caur laikmeta liecinieku – Paula Bankovska, Paula Timrota, Andra Brežes un citu esejām.

Izdevums sastāv no dažādu faktūru papīriem, piemēram, deviņdesmito gadu avīžu faktūrā ir izmantota sadaļā, kur caur velosipēda maršrutu tiek atspoguļots Baltijas ceļš. Grāmatžurnālā ir iekļautas arī intervijas ar vairākiem ārvalstniekiem, arī ar vāka varoni - amerikāņu mūziķi Stīvu Grantu.

Bendžī Ņūmens, kura vārdā nosaukts izdevums, ir izdomāts tēls – vīrietis, kuram šodien aprit 39 gadi. Šobrīd Bendžī Ņūmens ir visur vairāk nekā jebkur. Pārsvarā ceļā. Viņš joprojām meklē savu ideālo dienu.

“Benji un Auseklis – abi divi ir tādi, kuri neizliekas par to, kas viņi nav,  un viņiem tā ir vieglāk – neizlikties. Tāpēc viņiem abiem sapas kopā,” saka “Benji Knewman” redaktore Agnese Kleina.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti