Atklāj Kalnmaļa izstādi «Eiropas skati»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 4 mēnešiem.

Rīgas Svētā Pētera baznīcā trešdien atklāj Jāņa Gunāra Kalnmaļa gleznu izstādi „Eiropas skati”.

Par savu jaunāko veikumu, kas būs skatāms izstādē Pētera baznīcā, stāsta pats autors: „Man bija ideja šo izstādi veltīt Rīgai un Latvijai kā Eiropas Savienības valstij un Eiropas kultūras galvaspilsētai.

Te ir pārstāvētas lielākās Eiropas pilsētas un Eiropas dabas skati. Es 25 gadus pēc kārtas, neizlaižot nevienu gadu, esmu braukājis pa Eiropu un gleznojis brīvā dabā.

Man ir sagleznota kaudze studiju, un tad es savā darbnīcā, kad ir laiks, no studijām veidoju kompozīcijas un pabeigtas gleznas”.

Atzītais vecmeistars, ainavists un šī gada jubilārs Kalnmalis ir viens no retajiem mūsdienu māksliniekiem, kas glezno dabā, un dara to ne tikai Latvijā, bet arī citviet Eiropā. Jau daudzus gadus māksliniekam ir tradīcija - vairākus mēnešus gadā ceļot pa Eiropu, gleznojot un piedaloties plenēros.

Izstāde ir mākslinieka 60 jaunāko darbu kolekcija, kas tradicionāli gleznota ar eļļas krāsām uz audekla, un kurā iemūžinātas Eiropas pilsētas, ainavas, jūras, kā arī ostas.

Jānis Gunārs Kalnmalis dzimis 1939. gada 20. jūnijā Rīgā. Beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolu, kā arī Latvijas Mākslas akadēmiju, kur mācījies figurālās glezniecības klasē  pie Latvijas mākslas klasiķiem – Eduarda Kalniņa, Leo Svempa un Induļa Zariņa. Izstādēs piedalās kopš 1967.gada, Latvijas Mākslinieku savienības biedrs – kopš 1979.gada.

Mākslinieka J. G. Kalnmaļa darbi atrodas Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas un Krievijas mākslas muzeju fondos, kā arī privātkolekcijās Eiropas valstīs, Amerikā un Austrālijā. Personālizstādes norisinājušās daudzās Latvijas pilsētās, kā arī Somijā, Beļģijā, Dānijā, Vācijā, Luksemburgā un Nīderlandē. Piedalījies starptautiskajos mākslinieku plenēros Luksemburgā un Polijā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti