Atkārtoti laista klajā grāmata «Padomju Savienības nodarītie zaudējumi Baltijā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Okupācijas izpētes biedrība atkāroti laidusi klajā grāmatu „Padomju Savienības nodarītie zaudējumi Baltijā”, kas nopērkama grāmatu veikalos visā Latvijā un arī internetā, informēja Latvijas Okupācijas izpētes biedrības valdes priekšsēde Ruta Pazdere.

Grāmata „Padomju Savienības nodarītie zaudējumi Baltijā” pirmo reizi tika izdota 2012.gada decembrī un tika izdalīta dažādām organizācijām un Latvijas bibliotēkām. Ņemot vērā to, ka daudzi lasītāji vēlējās šo grāmatu iegādāties, biedrība nolēmusi grāmatu izdot atkārtoti.

Grāmatā „Padomju Savienības nodarītie zaudējumi Baltijā” ietverti 2011.gada 17.jūnijā un 18.jūnijā Latvijas Zinātņu akadēmijā notikušās starptautiskās konferences ar tādu pašu nosaukumu 20 referāti. Tā bija pirmā šāda veida starptautiska konference par padomju okupācijas radītiem sociālekonomiskiem zaudējumiem Baltijas un citu valstu tautsaimniecībā, vidē, demogrāfijā, sabiedrībā. Konferencē uzstājās Eiropas Parlamenta deputāti, zinātnieki no Polijas, Lietuvas, Igaunijas, Gruzijas, Vācijas, Krievijas, kā arī Latvijas ekonomisti, vēsturnieki, vides zinību un militārās jomas speciālisti un eksperti.

Plašā rezonanse sabiedrībā par konferencē skartajiem tematiem lika konferences organizatoriem apkopot konferencē izskanējušos referātus grāmatā un izdot ar Latvijas Okupācijas izpētes biedrības biedres Eiropas Parlamenta deputātes Ineses Vaideres (V) atbalstu.

Grāmatas „Padomju Savienības nodarītie zaudējumi Baltijā” prezentācija notiks piektdien, 26.jūlijā, plkst.17.30 Rīgas grāmatnīcas „Valters & Rapa” pirmajā stāvā. Prezentācijā runās Latvijas Okupācijas izpētes biedrības biedrs Ģirts Valdis Kristovskis (V) kā toreizējais konferences atbalstītājs un ārlietu ministrs, kā arī konferences organizatori, referenti un sponsori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti