Es rakstu, bet vai tu lasīsi? Izsludina Latgales prozas lasījumu konkursu

Veicinot literāro procesu Latgalē un latgaliski rakstītu darbu radīšanu Latvijā, jau ceturto gadu latgaliešu kultūras kustība "Volūda" izsludina konkursu "Latgolys prozys skaitejumi 2023" (Latgales prozas lasījumi 2023) un aicina piedalīties Latgales kultūrtelpai piederīgos prozas autorus.

Literatūras konkursa "Latgolys prozys skaitejumi 2023" moto šogad ir "Es rokstu, bet voi tu skaiteisi?" (Es rakstu, bet vai tu lasīsi?), kas sasaucas ar starptautiskā festivāla "Prozas lasījumi" šī gada aicinājumu pievērst uzmanību rakstniekam kā profesijai. Autori aicināti iesūtīt pašu radītus un līdz šim nepublicētus tekstus latgaliešu rakstu valodā vai latviešu literārajā valodā. Darbi tiks vērtēti, uzsvaru liekot nevis uz teksta valodu, bet literārā teksta kvalitāti un piederību Latgales kultūrtelpai, tā atklājot reģiona īpatnības un parādot latgaliskumu tā plašākajās nozīmēs. Konkursā iesniegtos darbus vērtēs žūrija Latvijas literatūras procesos iesaistītu cilvēku sastāvā. Konkursā trīs visvairāk punktu saņēmušie autori saņems atlīdzības par darbu publicēšanu 300, 200 un 100 eiro apmērā.

Piedalīties konkursā "Latgolys prozys skaitejumi 2023" var, iesniedzot darbus – esejas, stāstus, romānu fragmentus (7000–12 000 zīmju apmērā) – līdz šī gada 18. oktobrim, sūtot tos biedrībai "LgSC" uz e-pastu [email protected] ar norādi "Latgolys prozys skaitejumi 2023". Pieteikumā jābūt teksta elektroniskajai versijai un ziņām par autoru (vārds, uzvārds, dzimšanas gads, nodarbošanās, īsa radošā biogrāfija (3–4 teikumi)) un kontaktinformācijai (telefona numurs, e-pasts). Ar pilnu konkursa nolikumu var iepazīties šeit.

"Latgolys prozys skaitejumi 2023" noslēguma pasākums notiks šī gada 7. decembrī klātienē Rēzeknē. Labāko tekstu autori piedalīsies konkursa noslēgumā ar savu darbu lasījumiem, savukārt uzvarētājam būs iespēja piedalīties kādā no festivāla "Prozas lasījumi" noslēguma pasākumiem. 4. decembrī latgaliešu kultūras kustība plāno organizēt latgaliešu literatūrai veltītu vakaru Rīgā.

Latgaliešu kultūras kustība "Volūda" ir nevalstiska organizācija, kas apvieno cilvēkus, kuriem ir svarīgi saglabāt un attīstīt Latgales un latgalisko kultūrtelpu, latgaliešu valodu. Biedrība allaž ir centusies vispirms atbalstīt jaunus latgaliešu autorus un izdot kvalitatīvu literatūru.

Festivāls "Prozas lasījumi" notiek no 1995. gada, to rīko Latvijas Rakstnieku savienība. Laika gaitā "Prozas lasījumi" no neliela notikuma Andreja Upīša dzimšanas dienas piemiņai izauguši vairāku dienu starptautiskā prozas festivālā, kura programmā ar savu jaunāko darbu vai to fragmentu lasījumiem piedalās dažādu paaudžu Latvijas un citu valstu rakstnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti