Uz LNO valdes locekļu posteņiem pieteikušies 10 kandidāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Noslēgusies pieteikšanās konkursā uz Latvijas Nacionālās operas (LNO) valdi. Kultūras ministrijā pastāstīja, ka uz trīs operas valdes locekļu vietām līdz pagājušās nedēļas beigām ir saņemti 10 pieteikumi, un nākamās dienas vēl tiks gaidīti pieteikumi pa pastu, tostarp, iespējams, arī no ārzemēm, jo sludinājums publicēts arī citu valstu presē.

Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Lielpēters norāda, ka pieteikumu skaits ir apmēram tāds, kā ministrija cerējusi saņemt. Viņš gan vēl neesot detalizēti iepazinies ar iesniegumiem, tāpēc pretendentu loku pašlaik nekomentē.

„Detalizēta informācija par operu, tās finanšu rādītājiem, struktūru un citas ziņas, kas varētu būt noderīgas pretendentiem un varētu līdzsvarot viņu iespējas kvalitatīvi sagatavot savus iesniegumus uz šo amatu. (..) Patlaban mēs ceram, ka jaunu sezonu opera varētu jau sākt ar jaunu valdi, taču laiks rādīs, cik mums izdosies precīzi pieturēties pie plāna,” saka Lielpēters, piebilstot, ka uz pirmo sēdi, kurā vērtēs kandidātus, komisija varētu sanākt 30.jūlijā.

Latvijas Nacionālās operas likumā noteiktais jauno valdes locekļu apstiprināšanas termiņš ir šā gada 31.decembris, tomēr Kultūras ministrija cer tos izraudzīties līdz šā gada 1.septembrim, lai amata pienākumus valde varētu sākt pildīt, jau sākoties jaunajai operas sezonai.

Pretendentus plānots vērtēt trīs kārtās. Otrajā kārtā notiks sākotnējās intervijas ar pirmajā kārtā tālākai atlasei izvirzītajiem pretendentiem. Trešajā kārtā notiks padziļinātas intervijas ar pēdējai kārtai izvirzītajiem pretendentiem.

Jau vēstīts, ka Saeima šā gada sākumā grozīja LNO likumu, izveidojot valdi trīs cilvēku sastāvā. Pašlaik operas valdē ir tikai viens cilvēks - operas direktors Andrejs Žagars, kurš opernamu vada jau 17 gadus. Viņš pats iepriekš izteicies, ka plāno startēt arī konkursā uz jauno operas valdi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti