Kultūras ziņas

Iepazīstinām ar "Kilograms kultūras" pretendentiem

Kultūras ziņas

Mūžībā aizgājusi pianiste Jautrīte Putniņa

Rīgas cirks meklē direktoru

Rīgas cirks meklē direktoru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas cirka direktora krēsls joprojām ir tukšs. Šobrīd Kultūras ministrija (KM) ir izsludinājusi konkursu uz šo amatu, un cerams, ka marta vidū uzzināsim, kurš turpinās Rīgas cirka tradīcijas vēsturiskajā ēkā vai arī mūsu kultūrvidi bagātinās ar laikmetīgā cirka izrādēm.

Joprojām skatītājiem slēgtajam Rīgas cirkam Kultūras ministrija ir uzsākusi direktora meklējumus. Ilggadējā cirka vadītāja Lolita Lipinska savu amatu atstāja pērnā gada nogalē un uz šo amatu vairs nekandidēs. Var teikt, ka līdz ar Lipinsku vēsturē aiziet Rīgas cirka klasiskie laiki, tiesa gan, pēdējos gados bez savas trupas un ar neremontētu ēku. Turklāt manēžas žanra cirku Rietumu kultūrvidē pārliecinoši ir izkonkurējis laikmetīgais cirks.

"Mēs redzam, ka jaunajam vadītājam būs liels izaicinājums iet šo jauno attīstības ceļu," norāda KM valsts sekretāra vietniece Dace Vilsone.

No direktora kandidāta tiek prasīta nevainojama reputācija, vismaz divu gadu pieredze kāda uzņēmuma vadībā, viņam labi jāzina latviešu valoda un vismaz divas svešvalodas, kā arī jābūt ar augstāko izglītību. Turklāt uz jaunā direktora pleciem būs ne tikai radošā programma, bet arī ar cirka ēkas remontu saistītās rūpes.

KM jau iepriekš paudusi, ka Rīgas cirka turpmākai darbībai nepieciešamas pārmaiņas – tam jākļūst par daudzfunkcionālu un laikmetīgu cirka mākslas, mūzikas, dejas un citu starpdisciplināru pasākumu norises vietu. Īpaši jāattīsta cirka mākslas izglītības un rezidenču programmas, rēķinoties ar to, ka no 2018.gada būs jāatsakās no savvaļas dzīvnieku izmantošanas cirka priekšnesumos.

Arī Rīgas cirka vēsturiskajai ēkai Merķeļa ielā 4 nepieciešama renovācija, tādēļ jau šobrīd ir jāpilnveido cirka mākslas darbības modelis, lai, veicot ēkas renovācijas darbus, pēc iespējas efektīgāk tiktu izmantots nama potenciāls cirka mākslas un citām skatuves mākslas jomām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti