Kultūras ziņas

Maestro un Zigfrīds Muktupāvels svētku noskaņās

Kultūras ziņas

Lindas Leen muzikālā klasika

Noslēdzas Eiropas kultūras galvaspilsētas gads

«Rīgas 2014» notikumus līdz šim apmeklējuši vairāk nekā 1,5 miljoni interesentu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Eiropas kultūras galvaspilsētas gada 174 pasākumus līdz šim apmeklējuši vairāk nekā 1,5 miljoni interesentu. Programmas sagatavošanā piedalījušies 12 tūkstoši dalībnieku un 1900 mākslinieku. Gada laikā tapušas jaunas filmas, grāmatas, audioieraksti, jaundarbi operā un atvērta Stūra māja, kas sabiedrībā raisījusi plašu rezonansi. Decembris gan vēl aizritēs spožā kino gaismā un noslēdzošie finanšu pārskati vēl tikai taps, tomēr „Rīga 2014” birojs jau 1.decembrī atskaitījās par padarīto.

"Stūra māja bija projekts, kurš izdarīja ko vairāk, man šķiet, ne tikai ar mums pašiem, kas šo projektu veidoja, bet arī ar Latvijas sabiedrību," norāda tematiskās līnijas “Brīvības iela” kurators Gints Grūbe. "Un ne tikai Latvijas sabiedību, bet uzrunāja arī tik daudz ārvalstu viesus, kuriem atvērās acis uz to, kas šeit ir noticis."

Dzīvi turpinās arī ar tematiskās līnijas “Dzintara ādere” projekti un šā gada laikā iedzīvinātie radošie kvartāli. Pasaule koru olimpiādes laikā nodibinājuma direktore  pārliecinājusies, ka Rīgā jādibina jauns, starptautisks koru konkurss.

"Mēs esam radījuši labu darba materiālu gan ar Rīgas, gan ar valsts tēlu," uzskata nodibinājuma “Rīga 2014” direktore Diāna Čivle. "Es domāju, ka "Born in Riga" noteikti uz kādiem gadiem kļūs par starptautisku vizītkarti. Ir daudz labu materiālu, piemēram, raidījums "Dzintara puse", kas jau ir pārtapis filmā, ko imanto prezidentūra."

Sociologs Arnis Kaktiņš uzsver, ka gada laikā par 19 procentiem pieaugušais tūristu skaits ir augstu vērtējams sasniegums. Tomēr rezultāts varēja būt vēl lielāks, ja vien - būtu īstenota vairāk kā miljonu vērtā reklāmas kampaņa, kura nelaimīgi iestiga konkursa rezultātu apstrīdēšanas procedūrās.

"Ir žēl, ka nerealizējās valsts līmenī organizētā kampaņa," atzīst Čivle. "Mēs neizmantojām iespēju, varbūt mēs viņu vēl nepazaudējām, bet tomēr iespēja uzrunāt tūristus netika izmantota."

Nākamgad Eiropas kultūras galvaspilsētas būs Pilzenes pilsēta Čehijā un Monsa Beļģijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti