Rakstniecības un mūzikas muzeja direktora amatā darbu uzsāk Iveta Ruskule

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Otrdien, 6.oktobrī, pirmo darba dienu Rakstniecības un mūzikas muzeja (RMM) direktora amatā aizvadījusi Iveta Ruskule. Jaunā RMM direktore apņēmusies nodrošināt veiksmīgu muzeja atvēršanu pēc ēkas rekonstrukcijas, kā arī uzlabot krājuma komplektēšanu un pārvaldību.

Ruskules prioritāra uzmanība tiks veltīta darbam pie muzeja ekspozīcijas un izstāžu satura veidošanas, līdztekus plānojot pasākumu kopumu un komunikācijas programmu muzeja atvēršanai pēc ēkas Pils laukumā 2 rekonstrukcijas. Lai pilnveidotu muzeja krājuma kā latviešu rakstniecības, mūzikas un teātra vēstures pētniecības un interpretācijas resursa profesionālu un atbildīgu komplektēšanu un pārvaldību, nekavējoši tiks uzsākts darbs pie RMM krājuma komplektēšanas politikas dokumenta izstrādes un tā vadlīniju ieviešanas.

Direktores vadībā turpināsies Eiropas ekonomikas zonas programmas „Kultūras un dabas mantojuma saglabāšana un atjaunināšana” iepriekš noteiktā projekta „Rakstniecības un mūzikas muzeja rekonstrukcija” īstenošana.

Ruskulei ir plaša un ilgstoša profesionālā pieredze muzeju nozarē kopš 1995.gada – viņa strādājusi Raiņa Literatūras un mākslas vēstures muzejā, Aleksandra Čaka memoriālajā muzejā, kā arī no 2002.gada līdz kļūšanai par RMM direktori Ruskule vadījusi Ogres Vēstures un mākslas muzeju. Ruskule ieguvusi maģistra grādu baltu filoloģijā.

Jau vēstīts, ka, izvērtējot vairākas darbinieku un arodbiedrību sūdzības un konsultējoties ar Muzeju padomi, Kultūras ministrija šī gada martā pieņēma lēmumu atbrīvot no amata Rakstniecības un mūzikas muzeja direktori Ilzi Knoku, bet jūlijā izsludināja atklātu konkursu uz Rakstniecības un mūzikas muzeja direktora amata vietu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti