Kultūras ziņas

Rīgā tiekas muzeju profesionāļi no visas pasaules

Kultūras ziņas

Veselības ministrija cenzē mākslas izstādes plakātu

Pie Doma baznīcas top bērnu rotaļu laukums

Pie Doma baznīcas top bērnu rotaļu laukums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padome savulaik atbalstīja ideju par bērnu rotaļu un aktivitāšu laukuma izveidi Doma baznīcai pieguļošajā teritorijā jeb tā sauktajā "Doma bedrē". Projekts šobrīd tiek īstenots un pavisam drīz Vecrīgas sirdī priecēs jauns vaibsts.

"Labirints" Doma baznīcas pakājē būs pirmais bērnu rotaļu laukums Vecrīgā. Radot šo darbu, tēlniece Liene Mackus iedvesmojusies no Rīgas Doma laukuma bruģī iestrādātajām kādreizējām ēku un ielu līnijām. 

"Tas iedvesmas objekts bija pati vieta, pirmkārt. Arī baznīca. Un tad es domāju, kā bērniem to vietu skaistāk un vienkāršāk radīt. (..)

Būs tāda labirinta struktūra, kur varēs iet, slēpties un skatīties cauri šim labirintam, un tad kā akcenti būs bronzas skulptūras," stāstīja māksliniece.

Plānotās telpiskās bronzas dzīvnieku skulptūras tapušas, iedvesmojoties no mītiskajiem viduslaikos eksistējušajiem dzīvniekiem.

"Tas projekts tika sastādīts tā, ka tas saglabā šo vēsturisko vaibstu – gan šīs skulptūras, gan pats labirinta modelējums ir kā turpinājums viduslaikiem, no tās vēstures, tikai tādā mūsdienu izpratnē," piebilda labdarības fonda "ABLV Charitable Foundation" projektu vadītāja Inese Rītele.

Atpūtas laukums darbu sāks vasaras sezonas beigās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti