Pedvālē izveidota ziemas saulei un gaismai veltīta izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Gada tumšākajā laikā Starptautiskās mākslinieku rezidenču centra telpās Pedvālē izveidota ziemas saulei un gaismai veltīta izstāde. Tie ir vairāku autori darbi, kas tapuši dažādos laikos mākslinieku rezidenču ietvaros. Šis gadalaiks bijis piemērots šādas izstādes tapšanai, kurā redzami kolekcijā esošie darbi ar saules motīvu. Spilgti, izteiksmīgi darbi, kuros ir daudz gaismas, saules, siltuma un arī kādas tumšākas un ziemai tuvākas noskaņas.

Pedvālē izveidota ziemas saulei un gaismai veltīta izstāde
00:00 / 05:44
Lejuplādēt

Pirmais mākslinieku plenērs Pedvālē notika 1993.gadā, atceras Pedvāles brīvdabas mākslas parka izveidotājs Ojārs Feldbergs. Tagad  jau atjaunotajā starptautiskajā mākslinieku rezidenču namā var notikt izstādes. Izstādē Ziemas saule redzami darbi, kas nonākuši kolekcijā pēc plenēriem un simpozijiem, kas notikuši Pedvālē.

Sauli nevar iedomāties bez debesīm, bez mākoņiem un miglas, saka Ojārs Feldbergs. Saules ceļš labi redzams, dzīvojot tuvāk dabai, kā tas ir Pedvāles brīvdabas mākslas parkā. Ja sākumā Pedvāli gleznoja Feldberga pašmāju aicinātie mākslinieki, tad vēlāk plenēri un simpoziji kļuva starptautiski.  

Taču saules ceļš vēl ar to nav galā, vienlaikus izstādei, Pedvālē skulptūru dārzā iepretim izstāžu zālei redzamas Ojāra Feldberga radītās skulptūras.

Ja skulptūras tur atradīsies visu laiku, tad izstāde "Ziemas Saule" ir veltījums  tieši ziemas saulgriežu laikam, kad tumsas stundas kļūst garas un katrs gaismas un saules stars kļūst svarīgs un sargājams. Darbi būs apskatāmi līdz janvāra beigām. Februārī mākslinieku rezidence plāno turpinās savu darbu, jo pietikušies mākslinieki no Norvēģijas,  Zviedrijas, Pakistānas un Vācijas. Pašlaik Pedvālē atrodas mākslinieki no Šveices un Vācijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti