Pedvālē izstādē «Ievas sejas» apkopoti amerikāņu mākslinieka Keneta Peina veidotie sieviešu akti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

17. decembrī plkst 13.00 Pedvāles mākslas parkā, Starptautiskās mākslinieku rezidences izstāžu zālē, tiks atklāta amerikāņu mākslinieka Keneta Peina (Kenneth Payne) zīmējumu izstāde "Ievas sejas" un muzicēs džeza trio – dziedātāja Julianna Tīruma, ģitārists Svens Vilsons un basģitārists Toms Kursītis. Programmā iekļautas mūsdienu džeza kompozīcijas, kā arī tradicionālā džeza standarti, informēja pasākuma rīkotāji.

Mākslinieks Kenets Peins par izstādi teic: "Ieva bija pirmā sieviete. Tas, ko nozīmē būt sievietei dažādās sabiedrībās un dažādos laikos, ir krasi mainījies. Dažas kultūras ir bijušas matriarhālas, dažās sievietēm bijušas vienādas tiesības. Dažās kultūrās viņas ir bijušas apspiestas vai arī viņām klājies vēl ļaunāk. Daudzviet šāda veida domāšana turpinās. Sieviešu tiesību ievērošana ir bijis pastāvīgs izaicinājums. Ievai ir nācies nēsāt daudzas sejas."

Izstādes koncepcija ir zīmējumu sērija ar 2,4 m augstiem sieviešu aktiem. Izstādi mākslinieks veidojis, atlasot zīmējumus un daļējas skices no savām skiču grāmatām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti