Nosauc pirmās pilsētvides balvas «Rīgas metrs» laureātus; antibalva - RD Satiksmes departamentam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Noskaidroti pirmās neatkarīgās pilsētvides procesu balvas „Rīgas metrs” laureāti. Tie ir aktīvistu grupa “Lielo kapu draugi”, Daugavgrīvas cietoksnis un Sandra Jakušonoka, izstāde “Ubāna Pārdaugava”, projekts „Lastādija”, biedrība „Pilsētacilvēkiem.lv”, Reinholda Šmēlinga konference 2016 un Žaņa Lipkes memoriāls un tā vadītāja Lolita Tomsone. 

Balvu par mūža ieguldījumu pasniedza Latvijas Televīzijas raidījuma „Ielas garumā” vadītājai Lilitai Eglītei, „Ofšora” jeb Vislatvijas balvu – Ruckas mākslas un rezidenču centram, bet sabiedrības balsojumā uzvarēja „Lielo kapu draugi”.

Savukārt Antibalvu saņēma Rīgas domes (RD) Satiksmes departaments par Barona ielas būvdarbiem un neveiksmēm pilsētplānošanā.

Biedrības „Ascendum” un sarunu festivāla „Lampa” simpātiju balvas tika festivālam „Komēta”.

Gandarījumu par šādu jaunu iniciatīvu Latvijas Radio pauda viena no balvas laureātēm, „Bolderājas grupas” vadītāja Sandra Jakušonoka.

„Bolderājas grupas” vadītāja Sandra Jakušonoka: Par balvu "Rīgas Metrs"
00:00 / 00:41
Lejuplādēt

„Tas ir ļoti svarīgi Daugavgrīvas cietoksnim, jo tas ir viens nopietns apliecinājums, ka šī objekta svarīgumu redzam ne tikai mēs, domubiedri no „Bolderājas grupas” un festivāla „Komēta”, bet ka to ir saskatījusi arī balvas žūrija,” sacīja Jakušonoka.

“Šis objekts ir mazliet aizmirsts no valsts puses, bet šis ir apliecinājums tam, ka sabiedrībai Daugavgrīvas cietoksnis ir vajadzīgs un viņi saprot tā vērtību. [..] Manuprāt, šī ir labākā balva, jo tajā nav konkurences naudas ziņā. Konkurence ir attieksmē. Sabiedrības un šīs balvas veidotāju attieksmē,” viņa piebilda.

Balvu „Rīgas metrs” dibinājusi pilsētvides stāstu un tūrisma risinājumu kompānija „Mantra” un Mārtiņš Eņģelis, bet žūrijā līdz ar viņu bija arī arhitekts Aleksandrs Feļtins, tūrisma industrijas pārstāvis Mārcis Kalniņš, pilsētvides aktīvists un „Free Riga” līdzdibinātājs Mārcis Rubenis un Jaunā Rīgas teātra institūta direktore Gundega Laiviņa. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti