Ministrs atvainojas radošajām personām par kavējumu atbalsta programmas finansējuma izmaksās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība (NA)) izdevis rīkojumu nekavējoties sagatavot nepieciešamo dokumentāciju, lai tuvākajā Ministru kabineta (MK) sēdē lemtu par finansējuma piešķiršanu, kas tiks izmaksāts Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) Radošo personu nodarbinātības programmas 2. konkursa stipendiātiem.

Kā liecina ministra ieraksts sociālajā medijā "Facebook", Puntulis Kultūras ministrijas (KM) vārdā atvainojās VKKF programmas stipendiātiem par kavējumu stipendiju izmaksās. Tāpat kultūras ministrs aicināja radošās personas, kas ir pieteikušās uz šo atbalsta mehānismu, uz izpratni.

Puntulis uzsvēra, ka KM ir vienīgā nozares ministrija, kurai ir savi specifiski, ar Covid-19 saistīto krīzi izstrādātie un ieviestie atbalsta mehānismi, kas darbojās paralēli universālajiem mehānismiem. Ministrs akcentēja, ka ir izcīnīta ne viena vien "kauja", lai panāktu šo specifisko mehānismu pagarināšanu. Izdodot rīkojumu, kultūras ministrs norādīja, ka radošās personas atbalstu savos kontos ieraudzīs augusta vidū.

27. jūlijā VKKF izsūtīja vēstuli stipendiātiem, lai informētu, ka finansējums radošajām personām nav izmaksāts no fonda neatkarīgu iemeslu dēļ, proti, VKKF nav saņēmis izmaksu veikšanai nepieciešamo naudu, jo MK vēl nav pieņēmis lēmumu par izmaksām paredzētās naudas nodošanu VKKF.

VKKF vēstulē atzīmēja, ka attiecīgais MK lēmums tiek gaidīts 10. augusta sēdē, un VKKF kontā šis finansējums varētu ienākt un tiks izmaksāts augusta beigās.

VKKF skaidroja, ka atbalsta programma tiek finansēta no valsts budžeta programmas "VKKF programmu un projektu īstenošana", no papildu piešķirtajiem KM līdzekļiem, lai mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz kultūras nozari.

VKKF akcentēja, ka, ņemot vērā, ka papildus finansējums KM piešķirams no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", atbalsts tiks izmaksāts tiklīdz būs pieņemts MK rīkojums par šādu līdzekļu piešķiršanu, KM normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā iesniegusi Finanšu ministrijā līdzekļu pieprasījumu un finanšu ministrs normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā informējis Saeimas Budžeta un finanšu komisiju par apropriācijas izmaiņām atbilstoši rīkojumā noteiktajam.

KONTEKSTS:

Mērķprogrammas "Radošo personu nodarbinātības programma" mērķis ir sniegt atbalstu radošām personām periodā no 2021. gada 1. janvāra līdz 2021. gada 30. jūnijam, finansējot radoša darba veikšanu radošām personām kultūras nozarē, kuru profesionālā radošā darbība tikusi ierobežota valsts epidemioloģiskās situācijas un noteikto ierobežojumu dēļ.

Programmai 2021. gadā valdība piešķīrusi 2 miljonus eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Programmas 2. konkurss noslēdzās 15. jūnijā, un tajā atbalsts par periodu no 01.04.2021. līdz 30.06.2021. piešķirts 1271 radošajai personai. Konkursa rezultāti tika paziņoti 21. jūlijā.

Mērķprogrammas konkursā radošai personai tiek piešķirta radošā darba stipendija, tās apmērs ir 650 eiro mēnesī. Radošā darba stipendija nevar tikt piešķirta par kalendāro mēnesi, kurā projekta pieteicējam Valsts ieņēmumu dienests ir veicis dīkstāves pabalsta izmaksu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti