Kultūras rondo

Iestudējums "Muiža kaņepēs" Valmierā - teātra paradoksālās dabas pētījums

Kultūras rondo

Lielvārdieši Agra Liepiņa ilustrācijās Pumpura eposam "Lāčplēsis"

Liepājas "Lielā dzintara" pirmā darba gada bilance - 160 mūzikas un mākslas notikumi

Koncertzāles «Lielais dzintars» vadība: Vēlamies, lai pasaule ienāk Liepājā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem un 6 mēnešiem.

Koncertzāle „Lielais dzintars” 12.novembrī atzīmēs viena gada jubileju. Aizvadītais gads jaunajai koncertzālei bijis veiksmīgs, ieinteresējot kultūras baudītājus gan no Latvijas, gan ārzemēm. Tomēr „Lielā dzintara” nākamā gada mērķis ir, lai Liepājas koncertzāle tiktu iezīmēta pasaules kartē, aicinot uzstāties aizvien vairāk ārzemju māksliniekiem, Latvijas Radio raidījumam „Kultūras Rondo” uzsvēra mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

„Būtu grēks, ja „Lielais dzintars” paliktu tikai lokālām vajadzībām, Latvijas mazajai valstiņai,”

Latvijas Radio sacīja Bartkeviča. Domājot par 2017.gada koncertprogrammu, jaunā „Lielā dzintara” mākslinieciskā vadītāja Bartkeviča norādīja, ka piesaistīs aizvien vairāk ārzemju māksliniekus. Viņa uzsvēra, ka koncertzāle nevar nodrošināt pilnas zāles tikai ar klasiskās mūzikas koncertiem, tāpēc jādomā par dažādiem mūzikas žanriem, piemēram, džeza, blūza, kamermūzikas, orķestru un pasaules mūzikas koncertiem.

Jau zināms, ka drīzumā Liepājā viesosies orķestris no Ķīnas, kā arī ieplānoti klasiskās mūzikas koncerti ar māksliniekiem no Islandes.

Bartkeviča vēlas lauzt „stīvo koncertēšanas formu un atvērties neierastai muzicēšanas formai”, paplašinot un dažādojot „Lielā dzintara” apmeklētāju pulku.

Izvērtējot koncertzāles pirmo gadu kopš pērnā gada oktobra, koncertzāles valdes priekšsēdētāja Baiba Bože uzsvēra, ka plāni ir bijuši tālredzīgi un reālistiski.

Kopumā realizēti 160 mākslas projekti, 75% no tiem norisinājās Lielajā zālē.

Liepājā ir viesojušies teju visi Latvijas zināmākie skatuves mākslinieki, valsts nozīmes orķestri un Valsts akadēmiskais koris dažādās mākslinieciskās programmās, kā arī dažādi ārzemju viesi.

Tāpat koncertzāles mākslas telpa iezīmējusies ar vērienīgām mākslas izstādēm, atzina Bože.

Arī apmeklējuma ziņā „Lielais dzintars” nevarot sūdzēties. „Cītīgi strādājam ar tuvējām pašvaldībām, un partnerība ir izveidojusies ļoti labi. Līdzīgi kā uz Liepājas teātri brauc ar autobusiem, tāpat brauc uz „Dzintaru”. Vakar [2.novembrī] pie mums notika filmas „Melānijas hronika” pirmizrāde, kas pulcēja 700 skatītājus,” stāstīja Bože.

Koncertzāles vadītāja atklāja, ka Liepājā ārvalstu tūrisma skaits pēdēja gada laikā ir pieaudzis par 24%. Uz Liepāju lielākoties iecienījuši braukt lietuvieši.

"Lielā dzintara" viena gada jubilejā 12.novembrī uzstāsies koncertzāles rezidenti - Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā, kā arī divi viesmākslinieki - 12 gadus jaunais, daudzsološais vijolnieks Daņiils Bulajevs no Rīgas un koncerta īpašā viešņa - Londonā dzīvojošā latviešu akordeoniste, virtuozā Ksenija Sidorova.

Jau ziņots, ka ar Kamerzāles atklāšanas koncertu 2015.gada 17.oktobrī, sākās ilgi gaidītās jaunās Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" atklāšanas programma. Pērn, 6.novembrī, ''Lielajā dzintarā'' atklāja Lielo zāli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti