KM izsludina pieteikšanos Izcilības balvai kultūrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kultūras ministrija (KM) līdz 21.oktobrim aicina pieteikt pretendentus Izcilības balvai kultūrā.

Plānots piešķirt ne vairāk kā trīs Izcilības balvas kultūrā (katru ne vairāk kā 7000 eiro apmērā), izvērtējot sasnieguma un veikuma nozīmību un rezonansi starptautiskā un nacionālā kontekstā, pienesumu kultūras telpai un ietekmi uz kultūras procesu attīstību Latvijā.

KM aicina juridiskas personas, valsts un pašvaldības institūcijas un nevalstiskās organizācijas, kuru darbība saistīta ar kultūras procesu nodrošināšanu, kā arī KM nozaru konsultatīvās padomes līdz 21.oktobrim pieteikt balvas pretendentus.

Uz Izcilības balvu kultūrā var pretendēt fiziskas un juridiskas personas vai šādu personu apvienības, kuru individuālais vai kolektīvais starptautiska mēroga veikums vai sasniegums kādā no kultūras jomām (literatūra un grāmatniecība, teātris, kino, vizuālā māksla, dizains, arhitektūra, mūzika, deja, kultūras mantojums, kā arī starpnozare - vairāku kultūras apakšnozaru vai kultūras un citas nozares mijiedarbe).

Izcilības balvas kultūrā nolikums pieejams KM mājaslapā.

Balvas pretendentus atbilstoši Izcilības balvas kultūrā nolikumam izvērtēs Nacionālā kultūras padome, kas sniegs priekšlikumus kultūras ministram par Izcilības balvas kultūrā ieguvējiem. Izcilības balvu kultūrā plānots pasniegt 7.decembrī.

Jau ziņots, ka pērn decembrī Izcilības balvas tika pasniegtas pirmo reizi. Par pirmajiem Izcilības balvas kultūrā laureātiem kļuva tenors Aleksandrs Antoņenko, kinorežisors Jānis Nords un muzejs "Žaņa Lipkes memoriāls".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti