Gaismas pils lentes griešanas videostāsti: Pašam sava Gaismas pils

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunajā ēkā 17.jūnijā tika aizsākta Gaismas pils lentes griešana, kuras kulminācija notiks LNB inaugurācijas dienā 29.augustā.

Rakstnieku un tulku Roaldu Dobrovenski Latvijas Nacionālās bibliotēkas Gaismas pils lentes griešanas akcijā piedalīties nominējusi Ingrīda Lāce, ar kuru Dobrovenskis kopā strādājis pie Melānijas Vanagas grāmatas "Veļupes krastā" tulkošanas krievu valodā.

Lentes griešana notika rakstnieka un viņa dzīvesbiedres Veltas Kaktiņas bibliotēkā, kas iekārtota atsevišķā mājā netālu no dzīvojamās mājas un siltumnīcas. Literātu grāmatu krājumā atrodama ne tikai mūsdienīga literatūra, bet arī seni izdevumi, piemēram, 300 gadu veca grāmata koka vākos. Krājumu veido dažādas vārdnīcas, daiļliteratūra un dzeja. 

Gaismas pils atklāšanas lentes griešana turpina 2014.gada janvārī notikušās grāmatu draugu ķēdes izjusto piederības sajūtu, drauga plecu un vienotību, no rokas rokā nododot grāmatas. Arī atklāšanas lentes griešanas dalībnieku vidū nav nejaušību - katru no cilvēkiem ir nominējis kāds cits, tā parādot cieņu, mīlestību, draudzību.

Kā jau vēstījām, plānots, ka līdz LNB inaugurācijai Gaismas pils atklāšanas lenti fiziski pārgriezīs ap 1000 cilvēku visā Latvijā. Lente tiek griezta gan digitālā vidē, gan fiziski.

Gaismas pils inaugurācija notiks 29.augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti