Ar peļņu pērn strādājuši LNSO, «Latvijas Koncerti», «Kremerata Baltica» un vairāki teātri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pagājušajā gadā ar peļņu strādājis Latvijas Nacionālais teātris, Jaunais Rīgas teātris, Latvijas Leļļu teātris, Valmieras Drāmas teātris, Daugavpils teātris, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, "Latvijas Koncerti" un "Kremerata Baltica".

Kultūras ministrija (KM) apstiprinājusi savu 14 kapitālsabiedrību pārskatus par pagājušo gadu. KM ir valsts kapitāla daļu turētāja 16 kapitālsabiedrībās, tostarp 14 kapitālsabiedrībās valstij pieder 100% kapitāla daļu, savukārt divās - Rīgas Kinostudijā un Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā - valstij pieder mazākuma kapitāla daļas bez izšķirošas ietekmes.

Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts KM projekts par finansiāli veiksmīgi strādājušo kultūras kapitālsabiedrību valdes locekļu papildu atalgojumu. Piemaksas, kas tiktu maksātas no kapitālsabiedrību pašu ieņēmumiem, būtu ikmēneša, ar iespēju maksāšanas laikā pārskatīt to nepieciešamību vai apmēru.

Ministrija uzsver, ka valdes locekļu atalgojums kultūras kapitālsabiedrībās pašlaik nav konkurētspējīgs ne tikai ar privāto sektoru, bet arī publisko sektoru. Pašlaik KM kapitālsabiedrību valdes locekļa atlīdzība nevar pārsniegt 1897 eiro. Apstiprinot iesniegto projektu, kultūras kapitālsabiedrībām, kuras ir izpildījušas uzvirzītos nosacījumus, valdes locekļa atlīdzība šogad būtu 2466 eiro.

Projekts paredz iespēju noteikt kultūras kapitālsabiedrību valdes locekļiem speciālu piemaksu līdz 30% no mēnešalgas par darba kvalitāti ar nosacījumiem, ka iepriekšējā pārskata gadā gūta peļņa; kapitālsabiedrībai nav nodokļu parādu; kapitālsabiedrībai no pašu ieņēmumiem ir nepieciešamie finanšu līdzekļi, lai nodrošinātu piemaksai nepieciešamos finanšu līdzekļus - piemaksa netiek veikta no valsts budžeta dotācijas līdzekļiem; izpildīti visi iepriekšējā gada deleģēšanas līgumā noteiktie attiecīgā gada rādītāji.

KM projekts paredz, ka piemaksu nosaka reizi gadā pēc iepriekšējā gada pārskata apstiprināšanas un to apstiprina attiecīgās kultūras kapitālsabiedrības valsts kapitāla daļu turētāja pārstāvis. Piemaksas apmēru var pārskatīt, tostarp ja atbilstoši operatīvajai informācijai kapitālsabiedrībai veidojas nodokļu parādi.

KM ir kapitāldaļu turētāja arī Valsts akadēmiskajā korī "Latvija", Rīgas Cirkā, Dailes teātrī, Latvijas Nacionālajā operā un Liepājas Simfoniskajā orķestrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti