Venēcijas festivālā cīņu par «Zelta lauvu» uzsākuši ievērojami režisori

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Aizvadītajā nedēļā sākās 74. Venēcijas kino festivāls, kas joprojām nes pasaules senākā filmu festivāla godu. Cīņu par zelta un sudraba lauvām uzsākuši daudzu pasaulē labi zināmu režisoru darbi.

Starp režisoriem ir meksikāņu režisors Giljermo del Toro, līdz šim jau dāsni apbalvotais amerikānis Aleksandrs Peins, un savu melno komēdiju Venēcijas žūrijas vērtēšanai piedāvā arī aktieris un režisors Džordžs Klūnijs. Taču festivāla ieskaņā pasaules kino grandus Džeinu Fondu un Robertu Redfordu godināja ar festivāla Zelta lauvām par mūža ieguldījumu kino mākslā.

“Dāmas un kungi, vētraini aplausi Džeinai Fondai un Robertam Redfordam,” teic Venēcijas filmu festivāla direktors Alberto Barbera mirkli pirms abi kino leģendas saņēma cildinošās Zelta lauvas par mūža ieguldījumu kino mākslā.  Taču filmu superpārim darba mūžs ne tuvu nav noslēdzies. Aktierisko saderību abi nodemonstrējuši jaunā Riteša Batras filmā “Mūsu dvēseles naktī” ko pagaidām redzējuši tikai Venēcijas filmu festivāla apmeklētāji. 

"Mums ar Džeinu ir gara kopdarbības vēsture. Līdz ar vecumu es gribēju iedot mums vēl vienu iespēju. Tad es sapratu, ka šī filma precīzi atbilst mūsu patiesajam vecumam un  tā ir tā iespēja. Es vienkārši gribēju vēlreiz pastrādāt kopā ar Džeinu,” atzīst aktieris Roberts Redfords.

Starp citiem īpaši izceltiem kino notikumiem Venēcijas kino festivālā ir ķīniešu mākslinieka Ai Vei Veja dokumentālā filma “Cilvēku plūsma”, kas portretē globālo bēgļu krīzi, izceļot sirdi plosošas detaļas patvēruma meklētāju likteņos.

Venēcijas filmu festivālā režisora statusā ar savas sestās filmas pirmizrādi piedalās arī Džordžs Klūnijs. Šī ir pirmā Klūnija filma, kur viņš pats kadrā neparādās. Melnās komēdijas  ''Priekšpilsēta'' galvenās lomas spēlē Mets Deimons un Džūliana Mūra. Tas ir stāsts par to, kā utopiski mierīgo, jauko un pārticīgo Amerikas mazpilsētas dzīvi pagājušā gadsimta vidū satricina melnādaino ģimenes apmešanās uz dzīvi kaimiņos.

74. Venēcijas kinofestivāls un pirmizrāžu seansi ilgs vēl līdz sestdienai. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti