VIDEO: «Riga IFF Goes VR» publiskās lekcijas par virtuālo realitāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā "Riga IFF Goes VR" pievēršas dažādiem virtuālās realitātes (VR) aspektiem – tādiem kā UX un ētika – virknē iedvesmojošu lekciju, kurās uzstājas dažādi eksperti no Eiropas un ASV.

Lekcijas norisinās 18. oktobrī no pulksten 10.00 līdz 15.00. Lekcijas notiek angļu valodā.

"Virtuālā realitāte ir aizraujošs un strauji augošs audiovizuālais medijs, kas paplašina kino valodas iespējas un robežas. Saturs nudien ir karalis (kā reiz teica Bils Geitss, "Microsoft" dibinātājs), un kam gan citam, ja ne kino festivālam uzņemties misiju veicināt jaunas pieejas VR stāstu veidošanā, izmantojot šo valodu," uzskata festivāla rīkotāji. 

Lai šo misiju īstenotu, Rīgas Starptautiskais kino festivāls apvieno spēkus ar interaktīvajiem producentiem "Story Hub", lai taptu "Riga IFF Goes VR" – visā reģionā unikāla telpa dialogam un sadarbībai starp VR un kino profesionāļiem, kā arī citiem radošo industriju dalībniekiem, kas pārstāv dažādas kompetenču jomas. Jo virtuālā realitāte ir ne tikai tehnoloģija, bet arī jauns kino izteiksmes veids un mākslas forma, informācijas raidītājs, izklaides platforma un vērtīgs izglītības rīks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti