Rīgas mākslas telpā būs skatāmas Marka Šova fotogrāfijas ar Kenediju ģimeni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

2.septembrī Rīgas mākslas telpā tiks atklāta pasaules slavenā ASV fotogrāfa Marka Šova izstāde "Kenediji Marka Šova fotogrāfijās". Izstādē varēs aplūkot vairāk nekā 40 vēsturiskas Kenediju ģimenes fotogrāfijas, kurās iemūžināti ASV prezidenta Džona Ficdžeralda Kenedija, viņa sievas Žaklīnas un bērnu dzīves mirkļi.

1959.gadā, kad senators Džons F. Kenedijs kandidēja Amerikas Savienoto Valstu prezidenta amatam, Markam Šovam uzticēja veidot Žaklīnas Kenedijas fotogrāfijas žurnālam "Life". Šī fotosesija aizsāka ilggadīgu Marka Šova un Kenediju ģimenes draudzību un sadarbību. Kļūstot par Kenediju "ģimenes fotogrāfu", Marks Šovs bija biežs viesis Baltajā namā un radīja pasaulē plaši pazīstamas slavenā pāra un viņu bērnu fotogrāfijas.

Ievērojams amerikāņu modes un slavenību fotogrāfs Marks Šovs (25.06.1921.-26.01.1969.) ieguva plašu atzinību pasaulē ar savām Kenediju ģimenes fotogrāfijām, kā arī daudzām ikoniskām modes fotogrāfijām. Viņš fotografēja tādiem žurnāliem kā "Harper’s Bazaar", "Mademoiselle" un "Life".

Strādājot "Life", Marks Šovs fotografēja aktierus, politiķus un citas slavenības. Caur Marka Šova fotoobjektīvu pasaule ir iepazinusi tādas pasaules slavenības kā Pablo Pikaso, Bridžita Bardo, Elizabete Teilore, Greisa Kellija, Īvs Senlorāns, Koko Šanele, Odrija Hepberna .

Izstāde "Kenediji Marka Šova fotogrāfijās" Rīgas mākslas telpā būs skatāma no 3. līdz 26.septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti