Riga IFF jauns formāts – filmu seansi būs skatāmi ārpus ierastās programmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Rīgas Starptautiskā kino festivāla īpašie "Riga IFF ielūdz" seansi izrādīs jaunāko un augstvērtīgāko mākslas kino no visas pasaules īsi pirms to nonākšanas repertuāros, papildinot filmas ar festivāla komandas gatavotiem ievadiem. 27. janvārī pulksten 19.00 kinoteātrī "Kino Citadele" norisināsies pirmais "Riga IFF ielūdz" seanss, kurā tiks izrādīta romantiskā komēdija "Pasaulē sliktākais cilvēks" ("The Worst Person in the World"), informēja Riga IFF pārstāvji.

Norvēģu kinorežisora Joahima Trīra ("Oslo, 31. augusts", "Reprīze", "Telma") jaunākais darbs jau nodēvēts par "griezīgu mileniāļu nemiera pētījumu" (Variety) un "tūlītēju klasiku" (The Guardian). Filmas galvenās lomas atveidotāja Renāte Reinsve ieguva labākās aktrises titulu pagājušā gada Kannu kinofestivālā. Pirms seansa izskanēs kino publicista un festivāla pārstāvja Žulijena Nuhuma Kulibali ievads.

Filmas galvenā varone, 30 gadus vecā Jūlija, visu savā dzīvē "dara pareizi" – viņa ir uzcītīga, cenšas sekot saviem sapņiem un būt patiesa pret sevi. Tiesa, tas, ko pati Jūlija saprot ar "autentisku dzīvi", varētu būt iemesls arī rīcībām, kas nudien piedien "pasaulē sliktākajam cilvēkam". Filmas veidotāji ir sakārtojuši viņas šķietami juceklīgo dzīvi noteiktā struktūrā: prologā, 12 nodaļās un epilogā. Jūlija uz ekrāna izdzīvo ne tikai brīvību, bet arī apjukumu, ko rada attālināšanās no sabiedrības stingri uztiepta dzīves modeļa, uzdodot skatītājam ķircinošu jautājumu – kā ir iespējams kādu nesāpināt tik individuālistiskā laikmetā?

"Pasaulē sliktākais cilvēks" pagājušajā gadā kļuva par skatītāju iecienītāko Riga IFF filmu, un šis seanss aizsāks tās turpmāko ceļu uz kino ekrāniem visā Latvijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti