Paziņoti «Self Publish Riga» fotogrāmatu konkursa uzvarētāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No teju simts starptautiskajam "Self Publish Riga" konkursam iesūtītajiem fotogrāmatu maketiem ekspertu žūrija par labāko atzinusi itāļu fotogrāfes Alesjas Bernardini grāmatu “Becoming Simone” (“Pārtopot par Simonu”)

Otrajā vietā ierindojās grāmata “3rd Generation” (“Trešā paaudze”), kuru veidojusi trīs autoru komanda - Mafalda Rakoša, Juna Vieira un Rafaels Reihls no Austrijas. Vēl divas fotogrāmatas saņēma žūrijas simpātiju balvas - latviešu mākslinieces Līvas Rutmanes grāmata “Chomsky” un itāļu fotogrāfa Alvaro Deprita “Dreaming Leone” (“Sapņojot par Leoni”).

Konkursam tika iesūtīti gandrīz simts maketi no vairāk nekā 30 valstīm, kurus vērtēja starptautiska žūrija.

Galvenās balvas uzvarētāja Alesja Bernardini iegūs iespēju bez maksas piedalīties šī gada Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas meistarklasē Kuldīgā. Četru labāko grāmatu autori saņems individuālas konsultācijas ar konkursa žūrijas locekļiem.

45 labākās grāmatas tika izstādītas "Self Publish Riga" pasākuma laikā no 9. līdz 11.maijam koprades telpā "The Mill". Izstādē bija apskatāmas arī kūrētas grāmatu kolekcijas no vairākām Eiropas valstīm, un nedēļas nogalē notika starptautisku ekspertu lekcijas par fotogrāmatu veidošanu, dizainu un pašizdošanu.

Apbalvotie maketi apskatāmi šeit.

"Self Publish Riga" ir "Rīga 2014" - Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti