Londonā atklās Andra Zēgnera fotoizstādi «Saules akmens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Londonā, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas telpās trešdien, 15.aprīlī, tiks atklāta Andra Zēgnera fotoizstāde "Saules akmens", kas iekļauta Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē programmā.

Izstāde „Saules akmens” ir veltīta vienai no lielākajām Latvijas dabas bagātībām – dzintaram jeb saules akmenim, kas radies pirms daudziem miljoniem gadu un joprojām ir atrodams Baltijas jūras krastos. Tā ir pati vērtīgākā prece, ko savulaik no Baltijas veda uz Ēģipti, Grieķiju un Romu pa seno Dzintara ceļu. Izstāde ir veltīta dzintara matērijas izpētei un atklāšanai jaunā vizuālā pakāpē lielformāta fotogrāfijās.

Izstādes autors Andris Zēgners stāsta, ka strādājis ar lielu azartu, jo dzintars sagādājis arvien jaunas atklāsmes un pārsteigumus.

"Dzintars līdz šim fotomākslā ir neatklāts materiāls ar ļoti bagātu vizuālo potenciālu. Protams, tie ir lielformāta darbi, jo šajā lielajā formātā šī mistērija, šī brīnumainā pasaule atklājas pavisam savādākā - skaistā, neparastā, intriģējošā - veidā,"  saka Andris Zēgners.

"Pašam man, strādājot pie šī projekta, tas nebija vienkārši darbs, bet tas bija nepārtrauktu jaunatklājumu ceļš. Katra diena, katrs dzintara gabaliņš bija jauna pasaule, jauns brīnums. Tie man bija svētki. Es ticu, ka tie būs svētki arī daudziem Londonas cilvēkiem, kas redzēs šo ekspozīciju," pauž Andris Zēgners.

Andris Zēgners ir viens no neparastākajiem savas paaudzes latviešu māksliniekiem, kuru interesē dažādu objektu un dabas elementu struktūras un faktūras, to izpēte un radoša transformācija. Strādājot ar makro tehniku, viņš ir atklājis neparastas formas un telpiskuma attiecības, kas rada jaunas jēdzieniskas asociācijas. Līdz šim Andra Zēgnera personālizstādes notikušas Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Somijā, ASV, Austrālijā un Krievijā.

Izstādes atklāšanā uzstāsies Londonā dzīvojošās māsas vijolniece Kristīne Balanas un čelliste Margarita Balanas.

Izstāde būs skatāma līdz 30.aprīlim.

Izstādi rīko Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāts sadarbībā ar Latvijas Republikas vēstniecību Apvienotajā Karalistē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti