Igauņu-somu kopražojuma filma izvirzīta «Oskaram»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars" nominācijā "Labākā ārzemju filma" Somija izvirzījusi igauņu un somu kopražojuma filmu "The Fencer", vēsta ārvalstu mediji.

Režisora Klausa Haro drāma stāsta par leģendāro igauņu paukošanas treneri Endelu Nelisu (1925-1993), kuru filmā atveido igauņu aktieris Marts Avandi. Filma pirmizrādi piedzīvoja šī gada martā. Stāsta pamatā ir Annas Heinamā oriģinālscenārijs, filmu producējušas kompānijas "Making Movies", "KickFilm" un "Allfilm".

Filmu vērtēšanas žūrija savu izvēli pamato, norādot, ka "The Fencer" ("Paukotājs") ir klasiska un spēcīga sižeta līnija. "Filma spēj rast optimismu, cilvēcību un skaistumu pat traģiskā vēsturiskajā ērā," norāda Somu filmu fonds.

"The Fencer" stāsta par paukošanās čempionu, kurš pēc Otrā pasaules kara ierodas mazā Hāpsalu pilsētiņā un kļūst par skolotāju. Neskatoties uz vadības pretošanos, viņš bērniem sāk mācīt paukoties.

Kā vēstīts, arī iepriekšējai "Oskara" balvai nominācijā "Labākā ārzemju filma" tika izvirzīta igauņu filma, kas tapusi kopražojumā ar Gruziju - "Mandarīni". Tiesa, par labāko 2014.gada ārzemju filmu ASV Kinoakadēmija atzina Polijas filmu "Ida".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti