Amalija ar ēdienu fotografēšanu nodarbojas jau aptuveni septiņus gadus. Pirms tam fotografējusi cilvēkus, kāzas. "Bet mani tas viss ļoti ļoti nogurdināja un izsmēla radošā ziņā," saka fotogrāfe. Viņai nav paticis strādāt ar cilvēkiem. "Cilvēki visu laiku jāmotivē – tu skaisti izskaties, tev nav dubultzoda, nē, tu lieliski, tu esi formā, tu viss skaists!".
"Kūka nestreso par to, ka viņai ir dubultzods! Vai viņai nepiestāv šī kleita. Nē, viņai piestāv viss un ar viņu nav problēmu. Tāpēc es bildēju ēdienu, un tas ir daudz vienkāršāk. Un tas tādā ziņā arī mazliet radošāk.. Nu – kūka nenogurst. Viņa tur var stāvēt.. Nu, protams, ja tas ir saldējums, tad viņš kūst," stāsta Amalija.
Viņa ir mācījusies datografiku un audiovizuālo kultūru, kas noder šajā profesijā, taču lielāko daļu apguvusi pašmācības ceļā. Latvijā ēdienu fotografēšanu nemācot.
"Kultūrdeva" meklē talantus

Ja arī jūs zināt kādu, kurš dara apbrīnojamas lietas, un kas jūs ir pārsteidzis, tad noteikti rakstiet mums [email protected]
Taujāta, kādām īpašībām jāpiemīt, lai kļūtu par ēdienu fotogrāfi, viņa saka: "Nu, pirmkārt, tev ir jāmīl ēst. Tev ir jāmīl ēdieni, tev jāsaprot, kas ir tas, ko tu ēd. Otrkārt – tīri tehniski tev ir jāmāk tas nobildēt." Viņa iesaka bildēt dienas gaismā nevis, izmantojot zibspuldzes. "Ir jāsaprot gaisma, un tad ir jāsaprot kompozīcija," stāsta fotogrāfe.
Interneta pamācībās redzams, ka ēdienu fotogrāfi reizēm pārtiku speciāli apstrādā pirms bildēšanas. Viņa nekādus trikus neizmanto. "Es nekādus trikus neizmantoju. Jo man liekas, ka.. nu – ēdiens ir ēdiens. Viņam ir jābūt apēdamam. Un es esmu ieinteresēta, lai es pēc fotosesijas pati to visu varētu apēst, jo man ļoti garšo ēst.."
Amaliju iedvesmo "viss vecais, skaistais, romantiskais. Kostīmu filmas ir iedvesmojošas. Arī Svētais vakarēdiens mani iedvesmo. Arī gribētu kaut ko tādu uztaisīt".