«Ar putām uz lūpām» iekļauta Ziemeļeiropas lielākā kinofestivāla Baltijas filmu konkursā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Režisora Jāņa Norda attiecību trilleris “Ar putām uz lūpām” piedalīsies starptautiskajā kinofestivālā "Black Nights" Tallinā, kas norisināsies laikā no 16.novembra līdz 2.decembrim. "Black Night" kinofestivāls ir ieguvis starptautisku akreditāciju un kopš 2014.gada ierindots starp “A” kategorijas festivāliem, līdzās Kannu filmu festivālam, Berlinālei, “San Sebastian” u.c.

Filma ir iekļauta festivālā konkursa sadaļā "Baltic Film Competition", kur starptautiska konkursa žūrija vērtēs arī filmu “Ar putām uz lūpām”, informēja “Tasse Film” pārstāvji. Filma vēsta par Didzi – bijušo policistu un kaujas suņu treneri, kurš dažu dienu laikā nonāk neapskaužamā situācijā. Viņš tur aizdomās sievu par neuzticību, bet viņa mīļotie suņi inficējas ar kādu bīstamu slimību.

"Black Night" kinofestivāls piedāvā visaptverošu pasaules kino izlasi Igaunijas, Baltijas un Ziemeļeiropas skatītājiem. To ik gadu apmeklē vairāk nekā 100 000 viesu  un žurnālistu no dažādām pasaules valstīm. Ik gadu kinofestivālā "Black Nights" tiek izrādītas vairāk kā 250 pilnmetrāžas filmas un vairāk nekā 300 īsfilmas un animācijas filmas. 

“Dalība šādos festivālos Latvijas filmu tirgum paver jaunas iespējas iziet pasaulē gan ar veidotajām filmām, gan turpmākās sadarbības projektiem. Vienlaikus tas ir arī filmas radošās komandas darba novērtējums starptautiskā līmenī, ko filma „Ar putām uz lūpām” ir godam nopelnījusi. Tajā ir gan kvalitatīvs stāsts, gan dinamiska sižeta līnija un vēstījums. Skatītājam tā ļauj izdzīvot pasaules dualitātes skarbumu un meklēt patieso vērtību skalu sevī. Ir patiess prieks, ka filma tiek atzinīgi novērtēta ne vien Latvijā, bet arī pasaules līmenī,” komentē Aija Bērziņa, filmu studijas “Tasse film” producente.

Filma “Ar putām uz lūpām” jau piedalījusies lielākajos Āzijas kinofestivālos "Shanghai Film Festival" Ķīnā un "Eurasia Film Festival"   Kazahstānā. Kā arī filma ir saņēmusi kino kritikas apbalvojumu Maskavas Starptautiskajā filmu festivālā un izvirzīta vairākām Latvijas nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” nominācijām – Labākā pilnmetrāžas spēlfilma, Labākais spēlfilmas režisors, Labākais spēlfilmas operators, Labākā aktrise, Labākais aktieris.

Režisora iepriekšējā filma “Mammu, es tevi mīlu” guva plašu Latvijas skatītāju atzinību, kā arī tika apbalvota vairākos nozīmīgos pasaules kinofestivālos un ieguva balvu “Lielais Kristaps” kā labākā spēlfilma. 
“Ar putām uz lūpām” ir Latvijas, Lietuvas un Polijas kopražojums. Filmas režisors un scenārists ir Jānis Nords. Filmas producents ir studija “Tasse Film” un producentes Aija Bērziņa un Alise Ģelze.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti